Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Sprūdžs: Variants, kad koalīciju veidotu tikai ZRP un SC, netiek vērtēts

Zatlera Reformu partija (ZRP) piektdien rīta pusē sanāks uz valdes sēdi, reaģējot uz šādu "Vienotības" lēmumu ceturtdien, par to LNT pavēstīja ZRP pārstāvis Edmunds Sprūdžs.

"Tas ir adekvāts solis – ja viņu ["Vienotības"] valde ir lēmusi, kādā veidā iet uz priekšu, arī mēs sasaucām valdes sēdi, kur plašākā sastāvā nolemsim, kā rīkoties," sacīja Sprūdžs.

Sprūdžs arī apgalvoja, ka variants, kad koalīciju veidotu tikai ZRP un "Saskaņas centrs" (SC), netiek vērtēts.

"Mēs ne ar vienu nesatuvināmies. Ja tas tā ir izskatījies publiskajā telpā, mums nekad nav bijis tāds mērķis... Zatlera Reformu partija plus "Saskaņas centrs" - tāds variants netiek izskatīts, neskatoties uz to, ka matemātiski nelielu vairākumu varētu iegūt," apgalvo ZRP pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, šobrīd diezgan precīzi iezīmējušies divi bāzes koalīcijas scenāriji - ZRP, "Vienotība" un SC, kā arī ZRP, "Vienotība" un Nacionālā apvienība.

Jautāts, kas pieņems lēmumu par trešo koalīcijas partneri, viņš atbildēja: "To dara solidāri visi partneri, kas nolemj piedalīties koalīcijā."

Viņš neprognozēja, ka sarunas par koalīcijas izveidi būs ātras un uzskata, ka nav jāsteidzas.

"Valstī ir strādājoša valdība, Saeima sanāk 17.oktobrī. Pirmais sarunu raunds pie prezidenta vēsturiski vienmēr ir bijis tikai konsultāciju raunds, arī šobrīd steiga steigas pēc nevienam nav izdevīga un nav arī nepieciešama. Tas nebūs ļoti ātri," prognozēja Sprūdžs.

Viņš apliecināja, ka ZRP nav atteikusies no sava premjera amata kandidāta virzīšanas.

Jau vēstīts, ka ceturtdien notika "Vienotības" ārkārtas valdes sēde. "Vienotība" nolēma aicināt ZRP rīkot divpusējas ekspertu grupu tikšanās programmatisko jautājumu apspriešanai, nevis paralēlas diskusijas vairāku politisko spēku starpā, kā to rosinājusi ZRP.

Apvienības līdere Solvita Āboltiņa informēja, ka aicinās nākamās nedēļas sākumā tikties abu partiju jaunievēlētajām Saeimas frakcijām, lai runātu par nākamās koalīcijas modeļiem.

"Vienotības" valde arī lēmusi premjeram Dombrovskim sniegt plašāku mandātu kā "Vienotības" sarunu risinātājam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas