Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Stendzenieks: Latvijā paniskas bailes no individuālisma pazīmēm

Reklāmists Ēriks Stendzenieks, kurš veidojis politiskās reklāmas LPP/LC, uzskata, ka Latvijā ir paniskas bailes no līderiem, iespējams, iemesls tam ir izpratne par demokrātiju. Tas secināms no Ē.Stendzenieka teiktā diskusijas laikā Latvijas radio.

“Latvijas nelaime ir tā, ka mums ir dziļas bailes no vēsturiskā mantojuma, ka mēs demokrātiju esam uzcēluši tās visperversākajā veidā uz visaugstākā pjedestāla, un mēs burtiski mēģinām izskaust jebkādas ne vien līderības, bet arī individuālisma un rakstura iezīmes, baidoties, ka tas pārvērtīsies par Staliņu, Ulmani vai Brežņevu. Attīstītajās demokrātijās ir daudz spēcīgu līderu, kas var iznākt tribīnē, nevis azotē kaut ko bubināt no lapiņas, bet uzrunāt cilvēkus tā, ka asaras saskrien acīs, un viņi notic katram vārdam.” Viņš uzsvēra, ka politiķim tas dod mandātu un uzticamību. Es Latvijā neredzu nevienu, kas cilvēkus var novest katarsē, teica Ē.Stendzenieks.

Savukārt sabiedrisko attiecību speciālists, bijušais Tautas partijas līdera Andra Šķēles runasvīrs Jurģis Liepnieks pauda viedokli, ka Latvijas problēma ir tajā, ka sabiedrība līderi nemaz nevēlas, jo tikko kāds parādās, “viņš dabū trūkties”. Beigās paliekot tādi kā Piebalga kungs, kurš nevienam neizraisot nekādas emocijas un visi ir gatavi par viņu balsot.

“Trakākais ir tas, ka beigās tie cilvēki baidās pieņemt lēmumus, jo viņi zina, ka to izmeklēs KNAB. Labs piemērs ir Parex banka. Valdība nepieņēma tādus lēmumus kā Amerikā vai Lielbritānijā, jo viņiem būtu jāiet cietumā. Ja Karginam dotu galvojumu -  valdības bezprocenta aizdevumu, visi teiktu, ko jūs izdarījāt! Jūs sēdēsiet cietumā līdz mūža beigām! Ir daudz piemēru, kad politiķi nav spējīgi pieņemt adekvātus un ātrus lēmumus, jo jebkuru lēmumu var kriminalizēt. Godmanis izdarīja nepareizi ar Parex banku, bet nevar viņu vazāt pa prokuratūru, stulbumu nevar kriminalizēt! Tā ir politiskās atbildības būtība. Vēlēšanas ir veids, kā sodīt politiķus.”

Arī pašreizējais Tautas partijas līdera A.Šķēles preses sekretārs Romāns Meļņiks, kurš piedalījās radio diskusijā, piekrita, ka “mēs izmantojam demokrātijas instrumentus, lai linčotu”.

“Man ir šokējoši redzēt līdzību, kā sabiedrība domā šodien un kā domāja Krievijā 1917.gadā. Viss sagrauts, bagātiem atņemt, sadalīt nabagiem, bet vēlāk konstatē, ka tas īsti nestrādā. Mani uztrauc neizteiktais spriedums, kas krievu valodā ir zloba [niknums - krievu val.],” pauda Ē.Stendzenieks.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas