Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Štokenbergs: Lielākā problēma ir par īpašumiem iegūto datu ticamībā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vau, vau, vau
V
Nu ko rejat? Ja jau internets pieejams, iepazīstieties ar vērtēšanas principiem, zemesgrāmatas datiem, īpašumu piedāvājumiem un salīdziniet ar kadastrālajām vērtībām. Vakar lasīju, ka dzīvokļi Rīgā tiek pirkti par 1000 un vairāk eiro metrā, resp. 700-1000 lati par metru. Noteiktā kadastrālā - tikai puse no šīs tirgus vērtības. Manā pusē apbūves zeme novērtēta nedaudz virs divi lati. Cilvēki blakus gabalus pērk par 3-5 latiem. Nevajag riet par lietām, par kurām trūkst saprašanas. Nodokļu likme gan ir pilnīgi cita lieta, nav normāli, ka par zemi plēš 1.5%, bet par ēku 0.4%. Likmei jābūt vienādai. Dārgajās teritorijās tai jābūt mazākai, lētajās attiecīgi lielākai. Varbūt pierīgā 0.5%, Kurzemē 1%, Latgalē 1.5%
ihaha
i
Nekustamaa iipashuma nodoklis ir veel viena metode, kaa no Latvijas dabuut aaraa latvieshus.
garām
g
Vismaz dažas Pašvaldības būs ieinteresētas , lai nodoklis būtu tik liels, ka cilvēki nevar smaksāt, tad politiķi un ierēdņi varēs uzsākt īpašumu atsavināšanas lietas, un īpsāumus iegūs vai nu viņu draugi un paziņas, vai arī "dāvanu" pasniedzēji.
J
Pašvaldības būs ieinteresētas ,lai nodoklis būtu taisnīgs un tām nepelielinātos sociālo palīdziību saņemt gribētāju skaits. Štokenberga ideja ir atbalstāma.
vilis
v
Ko viņš gribēja pateikt?Man liekas,ka ministram putra galvā!
Fiksais
F
Vai tas nv kārtējais pierādijums tam, ka valdība plānveidīgi iznīcina valsti pēc saimnieka pavēles? Visiem iespējamiem līdzekļiem. Apbrīnoju tos, kas vēl priecājas par šo tautas iznīcināšanas procesu. Vai tiešām dauņi nesaprot, ka plānveidīgi tiek iznīcināta valsts? Nākošie rindā ir šie tūkstošiem visdažādāko zemju īpašnieki, kuri nespēj samaksāt valdības uzkrautos nodokļus. Tiesu izpilditāji pelna miljonus izutrupējot nelaimīgos šis valsts iedzīvotājus. Cik ilgi turpinās šīs asiņainās dzīres? Kas sodīs Štokenbergu par līdzdalību valsts iznīcināšanā?
Nu
N
VZD ir birokrātijas paraugiestāde, tāpēc Štokenberga ieteikums nodot kadastrālo vērtību noteikšanu pašvaldību rokās ir apsveicams!
Mantrausis
M
Šais brīvdienās viens cilvēks bija nosaucis Latvijas valdošo režīmu par kleptokrātiju. Ironiski. Bet - palūkojoties nopietni - fakts, ka Valsts Kontroliere un Ģenerālprokurors solīdā intervijā vēsta: Valsts naudu likumīgi var tērēt neefektīvi un nelietderīgi, jau vien ir nopietns. Klusums. Kapa klusums. Tai pašā laikā, Tev - ir tā krīze, vai nav - krāmē un krāmē soda naudas un prasa vēl. Valsts neprasme izlietot naudu tiek pārlikta uz uzņēmēju pleciem, kam faktiski šī valsts nauda un aizņēmums pēc būtības NAV vajadzīgi. Ceļus tāpat neremontē, skolas slēdz utt. [Ironizēju] Starp citu - vai rēķinātāji ir padomājuši par vienu lietu - ko darīs tie vecie cilvēki vai tie, kam naudas nav daudz, kuri dzīvo privātmājās un tagad neganti celsies cenas? Mums kaut kur ir sacelti pansionāti? Mums būs sociālo pakalpojumu valsts? Es tiešām brīnos par tuvredzību un nespēju loģiski tērēt un netraucēt strādāt. 20 gados šādi ekskluzīvi numuri nav manīti.
Elmārs
E
Gaidam progresīvo ienākuma nodokli!
Kā ar IIN likmēm?
K
Vai arī tās nevajag dažādot,ieviešot beidzot ienākuma nodokli pēc maksātspējas principa?
tautai jāzin savi varoņi
t
Lai tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs nosauc presei to personu uzvārdus, kuri Valsts zemes dienestā tās nenormālās un neticamās kadastrālās vērtības taisa!
Ieva
I
Atkal tas pats variants, kas ar degvielu- kad tās cena ceļas, tad arī pie mums viss notiek ātri. Savukārt, kad krīt, pie mums sanāk čušs.
duja
d
Stokenbergs veica nekustamo ipasumu spekulacijas kad Zemes dienesta sedeja vina blatniki, draugi smerdelis Guntis Grube un vciti, jo Stokenbergs bij aatbildis par si dienesta iekonkursu kas noteica automasinas un citu iekartu iepirksanu. Kad Dombrovskis no ministru amatiem izmetis kretinus Stokenbergu, Pabriku, Kristovski, Broku?
Lelle
L
Ne vien ar īpašumu kadastriem ir sagāzti podi. Bardaks valda visās nozarēs, kur vien paskatās, tāpēc ka visus gadus pie varas vadošajos amatos ir bāzti nevis profesionāļi, bet partijām partokrāti, savukārt šie vadoņi siltākajās vietās ir salikuši savus radus un draugus, kuri pat nesajēdz, kas sēžot tur būtu jādara.Galvenais, ka šitās partijušņiku radu bandas ir veidojušas valsts politiku. Nu ir iestampājuši valsti un tautu purvā Bet tie procesi joprojām turpinās...
Pilsonis
P
Esmu saņēmis maksāšanas paziņojumu, bet, ja pat valdība apšauba šīs summas, tad ko lai daru, maksāt vai nemaksāt? Par katru dienu šie draņķa reketieri turklāt iekasē soda naudu...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas