Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Stradiņos mēnešiem ilgi jāgaida rindā, lai tiktu pie speciālista

Ar ģimenes ārsta norīkojumu vizīti pie speciālistiem Rīgas Stradiņa slimnīcā var nākties gaidīt mēnešiem ilgi, savukārt par maksu pie speciālista var tik daudz ātrāk, liecina slimnīcas pārstāves Ievas Stibes sniegtā informācija. Piemēram, uz parastu acu pārbaudi Stradiņos ar ģimenes ārsta norīkojumu ir jāgaida pat 125 dienas.

Pie kardiologa – 58 dienas, aritmologa – 68 dienas, pie ausu, kakla un deguna ārsta (LOR) – 54 dienas un uz LOR operāciju dienas stacionārā – 210 dienas. Pie asinsvadu ķirurga jāgaida 20 dienas, pie endokrinologa – 27 dienas, gastroenterologa 14 dienas, pie ginekologa – 24 dienas. “Šos gimenes ārsta norīkojumus apmaksā valsts, pacientam jāmaksā tikai trīs lati. Pastāv kvotu sistēma, vienā mēnesī var pierakstīt tikai noteiktu skaitu pacientu. To nosaka finansējums. Neskatoties uz to, ka rinda vienā mēnesī ir pilna, mūsu speciālisti, sevišķi sirds slimību ārsti, ir ļoti pieprasīti un pacienti pierakstās mēnešiem uz priekšu,” skaidro I.Stibe. Viņa skaidro, ka tam par iemeslu ir samazinātais valsts finansējums ambulatorajiem pakalpojumiem. Par maksu savukārt pie speciālista iespējams tikt diezgan ātri, pat pāris dienu laikā. I. Stibe atzīst: „Mēs esam valsts slimnīca, jā, bet šis finanšu apjoms valsts apmaksātiem pakalpojumiem ir ierobežots un tendence turpinās. Slimnīca meklē iespējas, kā tomēr nodrošināt konsultācijas, tāpēc ir šie maksas pakalpojumi.”Rīgas Austrumu slimnīcas ambulatorās daļas reģistratūrā informē, ka pie aritmologa tuvākais brīvais datums ir 8.marts, pie kardiologa – 22.februāris, pie acu ārsta – 25.marts, pie neirologa – 4.februāris, pie gastroenterologa 31.marts, pie LOR – 23.februāris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas