Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Streips par Kleckinu: profesors “iebraucis auzās”

Žurnālists Kārlis Streips uzskata, ka Nacionālās Radio un televīzijas padomes (NRTP) priekšsēdis Ābrams Kleckins, kurš ir arī profesors un ilggadējs Latvijas Universitātes mācībspējs, kritizējot viņu, "iebraucis auzās"  nesaprotot, kas ir žurnālista komentārs par publiskām personām. K.Streipu nav aizskāris Ā.Kleckina teiktais, ka viņš ir "aprobežots amerikāņu puika". "Paldies viņam, ka viņš mani tik jauneklīgu saskata, lai mani sauktu par puiku.  Manos gados tas ir pavisam jauki," savā blogā portālā politika.lv raksta žurnālists.

K.Streips vērtē, ka "cienījamajam profesoram atkal ir nācies mazdruscītiņ samuldēties" attiecībā par vēršanos tiesā par goda un cieņas aizskārumu. NRTP priekšsēdis paudis, ka Amerikā Streips par tādu uzvedību, kādu atļaujas šeit, "neizlīstu" no tiesām.

"Ja reiz mana uzvedība ir tik ļoti traka, tad kāpēc mani tik reti kāds sūdz tiesā Latvijā, kur goda un cieņas aizskaršanas likumdošana ir krietni vaļīgāka nekā Amerikā? Tikai divas reizes tas tā ir noticis. Ar abām jaunkundzēm no Latvijas ultranacionālistu spārna bija jātiesājas visu ceļu līdz Augstākajai tiesai.  Ar LETA žurnālistu, kurš uzmeta lūpu par to, ka reiz raidījumā teicu, ka īsti žurnālisti neuzvedas tā, kā viņš uzvedās kādā Delnas preses konferencē -- tur bija vajadzīga tikai viena tiesas sēde.  Starpība starp to pirmo un to otro -- pa starpu Latvija paguva iestāties Eiropas Savienībā, un arī Latvijā tiesneši sāka saprast, ka, pirmkārt, komentārs nevar būt patiess vai nepatiess, jo tas pauž viedokli un, otrkārt, žurnālistiem ir visas tiesības komentēt sev apkārt notiekošo.  Vienvārdsakot, cienījamajam profesoram atkal ir nācies mazdruscītiņ samuldēties.  Gadās arī tā."


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas