Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Sudraba: Latvijā nepieciešams tautas vēlēts prezidents

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Niks
N
Ņemot vērā vidējo tautas saprāta līmeni, bail iedomāties, kas varētu būt prezidents/e...un vēl apveltīts/a ar lielākām pilnvarām. Piemēram - grāmatvede Sudraba...tad gan no šīs valsts jābrauc prom.
Ezis
E
Der!
nasca
n
Ja Sudraba kaut ko saprastu no politikas, tad tagad nevirinātu muti, jo tautas vēlēts prezidents nav aktualitāte nr 1. Šovasar tikai Saeimai ir tiesības ievēlēt prezidentu. Sudraba, izskatās, populistiski cenšas izcelt sevi un tas jau ir pavisam nelāgi.
Muļķu zemes pilsonis
M
neredzu starpību starp tautas vēlētu un Saeimas vēlētu prezidentu, jo kā vietu tā otru kādam (lasi - partijai) jāizrauga. Lai tauta kandidātu ieraudzītu, iepazītu un par to nobalsotu, tam vajadzīga nauda (reklāma bez naudas? - nereāli) jautājums, kur kandidāts ņems naudu? - atbilde, tur pat kur partijas ņēma savējo. jautājums, kas no visa šā procesa iegūs? cik un kas par to maksās? un beigu beigās, man kā nodokļu maksātājam tautas vēlēts prezidents izmaksās dārgāk (vēlēšanu administratīvās izmaksas). Ja rezultāts tāds pats, tad, kam man maksāt vairāk?
Muļķu zemes pilsonis
M
tautas vēlēts prezidents neatrisinās problēmas: nedz partiju nesaskaņas (jo to interese ir - vara), nedz jauniešu izbraukšanu no valsts, jo te nav darbavietu
Muļķu zemes pilsonis
M
Jā, laikam ik katrs kādreiz sadeg :( Latvijai tautas vēlētu prezidentu nevajag, jo ar visiem jaunierosinājumiem Satversmē, tam tik un tā būs reprezentablā funkcija, tā teikt tautai tēls, ko mīlēt, bet tautas te drīz tāpat tik daudz vairs nebūs(redz, daļa uz Vāciju došoties), un man domāt, pat 100 gudrās galvas ir pārāk liela izšķērdība tik mazai tautai, pietiktu ar 15
K-K
K
... Vel mes laikam neesam kopigi ka tauta nonakusi pie ta slieksna kuru parkapjot nespesim vairs eksisted sava zeme ar savu kulturu un ar savam vertibam - tas ir ap 1 miljonu skaita - vel viena paaudze un ta notiks atlaujot pasreizejo negativo novirzi demografija un politika !!! ... Tautas velets vai nevelets VP tur nepalidzes bez apzinatas Ceturtas Atmodas - jo valsts institucijas vel dezure vecie partijnieki un vinu vaditas politiskas partijas vai vinu ideologiskie lidzskrejeji, vai ari amoralie birokrati - tamdel VIENALGA KADA POLITISKA SISTEMA - KORUMPET IR IESPEJAMS KATRU !!!! ... Pirmais solis uz pareiza cela ir sperts: velejums VL! apstadinaja bistamu situaciju Saeimas sastava un valdibas izvele - tauta saka izprast mahinacijas ar kuram ta ir bijusi maldinata - jo latvietis pec dabas ir labsirdigs, miermiligs un uzticigs - tikumigs! VL/ TB ... sanema uzticibas pieradijumu savai patritiskai politikai un vinas vajadzibai ! ... Bet ir pienacis ari gals tautas. Mostas ari akademiska jaunatne, kas sak izprast savu isredzigo aizrausanos ar Globalisma moralisko brivibu un ta vestita materialistisma trauslibu ! ... Nakosais solis ir stipras un vetitas VL/V centriskas politiskas partijas majoritates uzvara Saeima - pec tam birokratijas stingra atsijasana no politisko partiju ielikteniem - tas ir profesionala kadra nodrosinasana ... ... Tikai pec tam drikst iesakt Latvijas Satversmes izmainas un tas funkcionaru un instituciju PILNVARU NOTEIKSANU - jo, visas izveles ir jasasniedz lidzigs pretspeks varbutejai politiska procesa korumpacijai no pamattautai tnevelamiem vai bistamiem avotiem ... ... Pasreizejiem kandidatiem vel ir iespejas sevi atklat un definet un ta kvalificeties, bet kam bus drosme to darit a la Andrejevs?
Jānis Ozoliņš
J
Jau labu laiciņu Latvija saņem to, kas tai ir tik ļoti nepieciešams("pērienu") - bet mūsu apziņa nesteidz mainīties un cilvēcības trūkums mūsos joprojām dzīro. Skumji, ka mums joprojām nepielec- nesaskaņā dzivojošu cilvēku masai (tautu grūtības saliedē, masu- vēl vairāk sašķeļ) nav nākotnes. Tās teritoriju pārņems jebkura saliedētāka tauta, un mēs, šei dzīvojošie, turpinām ticēt brīnumam, ka tā vis nenotiks. Kā citādi lai izskaidro mūsu absolūto nespēju vienoties, vai vismaz pacensties to izdarīt jel kādā jautājumā?!
jaunekle
j
es atbalstu Zatlera kungu, lai viņam spēks un izturība. Tikai kādas tautas vēlēts prezidents mums būtu? Ilgstoši mēs neprotam kārtīgi strādāt, ja katrs savu darbu darītu godprātīgi,tad sen jau būtu normāla valsts. Bet mums tā gribas kaut ko mudžināt, pa kluso, sev....eh,
jautājumzīme
j
Kura tauta ievēlēs sev vēlamo prezidentu? Vienotā krievu vai sašķeltā latviešu?
ticošais
t
Sen ir laiks, lai tauta ievēl prezidentu un pieliek punktu šo esošo partiju nesaskaņām, lai neciešs tauta un jaunieši neizbrauc no valsts, jo to vietā ierodas cittautieši, kad beidzot sāks domāt valstiski?
...
.
Izskatās partiju sistēma valstī nevar darboties. Tagad ir V un ZZS un kāda jēga? Viss notiek kā vecajos politkretīnu valdīšanas laikos. Amatos tāpat tiek likti "šoferu dēli". Vienīgi Dombrovskis nezog, kas pats par sevi jau sasniegums. Varbūt prezidentāla republika varētu ap sevi savākt profesionāļus, jo šobrīd tikai cīņa pie siles un savējo intereses. Absolūti nav valsts intereses. Mācāmies kaut no Igaunijas! Kā viņiem izdevies nostāties uz pareizā ceļa?!
Eva Braun
E
jā ,,bet tik ne Jūs -CS celsmīgā daiļava
Ieva
I
Es visiem, kas vēlas, lai valsti vadītu viens dieveklis, iesaku palasīt Grišema "Brethern"- tur ļoti saistošā veidā ir izklāstīts, kā no nulles bez kociņa taisa prezidentu un cik tas viss maksā. Un stāsts galu galā beidzās ar to, ka šai te nullei, kas izrādījās gejs, lika labi fiksi apprecēt sekretāri, kurai gan esot jānomet daži kg svara, un uztaisīt viņai bērnu, lai uz inaugurāciju varētu paziņot, ka prezidenta kundze ir gaidībās....
Ieva
I
Bet cik tā prezidentu andele maksās (referendumu gadījumā parakstu vākšanas laikam maksāja vismaz 10 tūkstošus)? Un kā tādā gadījumā izvēlēties ko tādu, par kuru patiešām gribēs balsot kaut vai piektā daļa vēlētāju? Atkal sanāks balsošana par mazāk netīkamo.....Nē, nekāds prezidents vispār nav vajadzīgs, jo neviens cilvēks nav tik gudrs, lai visu atrisinātu viens pats. Turklāt, ja nu tomēr, tad kur šis gudrais slēpjas? Kādā pagrīdē? Ļaunās partijas neļauj strādāt? Bet partijas nav vienīgās, ko nāksies pārliecināt! Un ar vārdu, nevis pīcku!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas