Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Tehniskās jaunrades dienās uzkonstruē katapultas un izveido unikālus traipu tīrītājus

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Tehniskās jaunrades dienu laikā ir uzkonstruētas vairāk nekā 80 katapultas un 105 lidmodeļi, kā arī izveidoti 80 unikāli traipu tīrītāji un 45 roboti, informē šo inovatīvo dienu organizatori.Tehniskās jaunrades dienas visu novembri norisinājās lielākajās Latvijas pilsētās - Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī, Valmierā un Liepājā.

To mērķis bija atjaunot tehniskās jaunrades tradīcijas un rosināt jauniešu interesi par inženierzinātnēm un inovācijām.Latvijā ir daudz tehniskās jaunrades piekritēju, secinājuši šo dienu organizatori RTU studenti, novembra nedēļas nogalēs sanākusi raiba publika – sākot no pavisam maziem bērniem, beidzot ar sirmgalvjiem.Tehniskās jaunrades dienu laikā treneri piedāvāja vairāku veidu aktivitātes – Robotikas darbnīcā, Mehānikas praktikumā, Ķīmijas laboratorijā u.c. «Treneri» bija RTU studenti – savu jomu entuziasti un eksperti – Guntis Kuļikovskis ar projekta _2WAYS _laikā uzkonstruētajām robotbizbizmārītēm nule guvis milzīgu publikas atzinību Daugavpils Zinātnes festivālā, bet ar projekta _uavfactory.com_ ietvaros izstrādāto lidaparātu pērn piedalījies Zemessardzes mācībās _Zobens 2008_. Robotikas eksperts Māris Ābele izstrādājis īpašu semināru programmu _Pirmais solis sava robota būvēšanā_, bet Līva Dzene līdztekus studijām veic laborantes pienākumus RTU Akmens materiālu un konservācijas centrā.«Iemācīt uzkonstruēt robotu var jebkuram, ja vien viņš saprot elementāras lietas — kas ir strāva, pretestība, spriegums. Par Robotu būves darbnīcu, līdzīgi kā par visām pārējām darbnīcām, bija liela interese: robotus mācījās konstruēt gan doktoranti, gan sestklasnieki,» teic M.Ābele. Tehniskās jaunrades dienu laikā darbojās arī informācijas stends, kur bija iespēja iegūt informāciju par izglītības iespējām dabas un inženierzinātņu jomā. Tehniskās jaunrades dienas tika organizētas Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projekta_ Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma_ ietvaros, to līdzfinansēja Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība. Pasākumu organizēja RTU Studentu parlaments ar biedrības _Zināšanu un inovācijas sabiedrība_ atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Būvniekam Velve sākts tiesiskās aizsardzības process

Saistībā ar VSIA Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PSKUS) lēmumu par līguma pārtraukšanu ar būvkopmāniju SIA Velve par PSKUS A2 korpusa būvniecību kompānijai sākts tiesiskās aizsard...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas