Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

“Telegraf” jaunajiem īpašniekiem nesaskaņas ar žurnālistiem

Laikraksta "Telegraf" izdevēja AS "News Media Group" (NMG) padomes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Jerošenko biznesa portālam "Nozare.lv" atzina, ka aizstāvēs žurnālistu intereses, taču pieļauj - ja nebūs iespējas vienoties ar laikraksta īpašnieku pārstāvjiem, viņš varētu arī atstāt savu amatu.

Kā skaidro Jerošenko, laikraksta īpašnieku maiņas process, kas ievilcies divu mēnešu garumā, ir nekorekts.

"Man kā padomes loceklim šī situācija nav pieņemama, un centīšos aizstāvēt laikraksta kolektīvu, jo jūtos atbildīgs par šiem žurnālistiem. Nav iespējams normāli strādāt, ja nav skaidrs, kas notiks nākamajā dienā. Turklāt nedrīkstam šādu notikumu dēļ pieļaut, ka zūd "Telegraf" kvalitāte," pauž Jerošenko, piebilstot, ka galējā variantā, ja ar īpašnieku pārstāvjiem nebūs iespēja panākt vienošanos, viņš varētu arī pamest savu amatu laikraksta padomē.

Patlaban viņš lūdzis "Telegraf" žurnālistus rakstiski noformulēt savas pretenzijas, kuras nākamās nedēļas laikā plānojis pārrunāt padomes sēdē. Jerošenko patlaban nav informēts, vai vēl kāds no laikraksta žurnālistiem, ne tikai galvenais redaktors Aleksandrs Krasņitskis, plānojis atstāt savu amatu. Tāpat viņš norāda, ka laikraksta īpašnieku maiņa vēl joprojām turpinās.

Arī portāla "Telegraf.lv" galvenais redaktors Dmitrijs Sumarokovs apstiprināja, ka patlaban visi žurnālisti turpina strādāt pie rītdienas numura un neesot informācijas, ka kāds no kolēģiem būtu plānojis pamest darbu laikrakstā.

Kā ziņots, no 30.novembra krieviski iznākošā laikraksta "Telegraf" galvenā redaktora amatu pametis Krasņitskis, liecina laikraksta paziņojums.

"Telegraf" galvenais redaktors aiziet pēc abpusējas vienošanās ar laikraksta izdevēju. Aiziešanas iemesls - domstarpības, jo izdevējs vēlas redzēt "Telegraf" kā respektablu laikrakstu, kas orientēta uz ekonomikas attīstību, savukārt Krasņitskis uzskata, ka masu mediju loma ir būt "ķēdes suņiem", kuri sabiedrības interesēs seko līdzi notiekošajam varā.

Pagaidām laikraksta galvenā redaktora pienākumus pildīs Andrejs Švedovs, kurš "Telegraf" strādā kopš 2001.gada un ieņem galvenā redaktora vietnieka amatu, un vada Ekonomikas nodaļu.

Kā raksta žurnālista Lato Lapsas, kurš līdz šim darbojās "Telegraf" padomē, portāls "pietiek.com", lēmumu aiziet Krasņitskis pieņēmis dažas stundas pēc tam, kad rezonansi ieguva laikraksta ziņa par kāda skolnieka izlēcienu, nosaucot Rīgas mēru par "duraku".

Kā ziņots, otrdienas vakarā iesniegumu par aiziešanu no "Telegraf" izdevēja padomes Uzņēmumu reģistram nosūtījis arī Lato Lapsa, kurš padomē darbojās kopš 2008.gada oktobra.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) noliedz jebkādu savu saistību ar Krasņitska pēkšņo šķiršanos no posteņa otrdien, dažas stundas pēc tam, kad rezonansi ieguva laikraksta ziņa par kāda skolnieka izlēcienu, nosaucot Rīgas mēru par "duraku".

Portāla rīcībā nonākušais redakcijas sapulces audioieraksts liecina, kā šī laikraksta publikācija sapulcē, kurā piedalījusies jauno "Telegraf" īpašnieku pārstāve Jeļena Breslava, otrdien tikusi apspriesta augstos toņos un Breslava pat paziņojusi - cenzūra ir pastāvējusi vienmēr.

Ušakovs noraidoši atbildēja uz "pietiek.com" jautājumu, vai šo publikāciju nav apspriedis ar "Telegraf" īpašniekiem vai to pārstāvjiem, iespējams, paužot savu neapmierinātību ar to. Šo tēmu viņš neesot skāris arī nejaušās sarunās, kas izslēdzot, ka kāds Ušakova viedokli pārpratis un, iespējams, "pārcenties".

Rīgas mērs arī nejaucoties konfliktā starp kāda Rīgas Klasiskās ģimnāzijas (skola ar krievu mācību valodu) 3.klases audzēkņa vecākiem un skolas vadību, par ko otrdien rakstīja "Telegraf". Skolas direktors Romāns Alijevs esot piedraudējis ar izslēgšanu no skolas puikam, kurš Ušakovu nosaucis par "duraku".

Rīgas mērs "pietiek.com" apstiprināja, ka Rīgas Klasiskā ģimnāzija saņem pašvaldības finansējumu, kā arī šovasar tai siltināta fasāde. Tomēr skolas vadības pārcenšanos, vēršoties pret skolnieku, lai tā apliecinātu lojalitāti mēram, Ušakovs izslēdz. "Bērni ne tādus vārdus vien lieto," norādīja Ušakovs.

Ušakovam arī neesot saglabājušās nekādas korporatīvās saites ar "Telegraf" redakciju no laika, kad viņš laikrakstā strādāja kā Ziņu un politikas nodaļas redaktors (vispirms "Respubļika" no 2000.gada, pēc nosaukuma maiņas - "Telegraf" līdz pat 2002.gada jūlijam). "Telegraf" pašlaik strādājot vien pāris cilvēku no tiem laikiem, kurus Ušakovs personiski pazīst. Laikrakstu viņš pametis vēl laikā, kad tas piederējis baņķierim Valērijam Belokoņam. Tālākā "Telegraf" īpašnieku struktūra Ušakovam esot zināma vien no atstāstiem.

"Pietiek.com" jau rakstīja, ka ar Ventspils miljonāra Oļega Stepanova finansējumu saistītais laikraksts "Telegraf" pirms vairāk nekā mēneša mainījis īpašniekus. Par izdevniecības jauno saimnieku, visticamāk, netieši kļuvusi ar Krievijas banku magnātu Vladimiru Antonovu saistītās Lietuvas bankas "Bankas Snoras (Snoras)" meitasfirma. Oficiāli darījums netiek publiskots, taču "Telegraf" izdevēja padomes priekšsēdis Jānis Jurkāns "pietiek.com" apstiprināja, ka īpašnieku maiņa ir notikusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas