Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Tēvzemieši vāks parakstus, lai Satversmē paredzētu izglītību tikai valsts valodā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
daunitis
d
Atvainojos, tehnika! Par tavu garīgās atpalicības pakāpi liecina tas, ka neesi spējīga neko iemācīties. Nedz manieres, piedienīgas Eiropai( uz kuru tu tik izmisīgi aizmuki no savas sādžas), nedz valodu, kuru katrs cilvēks, kam ģimenē ir iemācīta elementāra pieklājība, tomēr apgūst. Pieklājība laikam ir tev svešvārds. Sāc varbūt savas studijas ar to, lai tev nav sevi jāuzskata par otrās šķiras cilvēku, kas tu patiesībā pašlaik arī esi.
daunitis
d
Lai saprastu, par ko te raksta, tev derētu iemācīties latviski rakstīt, nevis demonstrēt savas zemās gara spējas(vidēja vai smaga garīgās atpalicības pakāpe latviešu portālos. Šeit tavas tirgus vecenes manieres netiks pienācīgi novērtētas, atšķirībā no sādžas, no kuras esi ieradusies.
avoska
a
Товарищ Курситис и остальные латыши. Вам никто ничего не должен. Это вы должны уяснить раз и навсегда. А вот вы должны. Вы когда "хлебные" места занимали, тогда присягу и давали - служить на благо Латвии и всех жителей. Только забываете об этом на следующий день. А люди как жили - так и живут: на Библии не клянутся и флаги не целуют. Да есть обязанности, но - если исполнительная и законодательная власть, не делают ничего на благо народа и Латвии, то какие претензии??? Вот когда начнете не только требовать, но и отдавать, вот тогда и поговорим, а то, и налоги заплати, и язык (из под палки) выучи, и про дедов своих скажи что они оккупанты,и мыслить по латышски начни! Вы чего там - опупели все. Уважения народа вначале заслужите.
volk tambovskij
v
bļeha , es pa šito jau teju 20 gadus esmu kladzinaajis , esmu komentaaros to debilo Dobeli nepaartraukti riidiijis uz šito , beidzot maitas pamodaas , par veelu miiliiši .... vienalga par jums neviens normaals nebalsos , jo čekas aaža kaaja naak aaraa pa visaam dirkaam ...Šķeeles un Šlesera sabiedroti bijaat juurmalgeitaa ...
Antons
A
Domājot par TB/LNNK. Tiem cilvēciņiem vienmēr ir bijis izteikts talants visus šķelt un dalīt, sakot - tie nav mūsējie, šitie nav mūsējie, un redz kur tie arī tikai par vienu trešdaļu mūsējie, bet par divām trešdaļām nav mūsējie! Jautājums, ko būtu katram vēlētājam būtu sev jāuzdod, ir sekojošs: vai TB/LNNK vispār ir spējīgi kaut ko pozitīvu radīt, kaut ko vienot, izvirzīt kaut kādas modernas, demokrātiskas, sabiedrības straujākai attīstībai nepieciešamas idejas - gan politiskās, gan ekonomiskās. Mana atbilde pagaidām ir tāda, ka viņi to nav spējīgi izdarīt. TB/LNNK ir gana ciets mugurkauls - ar pazīstamo saucienu: Latvieti nepadodies, bet tajā pat laikā viņiem ir akūts smadzeņu deficīts. Mūsdienu sabiedrībā viņi vienkārši nevelk. Mūsdienās tādas kustības un partijas pašas sevi marģinalizē. Bet, lai to procesu kaut kā piebremzētu, viņi laiku pa laikam izdomā skaļas, populistiskas kampaņas.
lepratorijs
l
Kāpēc vienās skolās? Pirmkārt, tāpēc ka bērni augtu un mācītos kopā un viņiem turpmākajā dzīvē nebūtu valodas barjeras, nevajadzīgu kompleksu un aizpriedumu (tas attiecas gan uz nelatviešiem, gan latviešiem) un būtu vienādas iespējas darba tirgū. Otrkārt, tieši otrādi - Latvija ir unikāla ar divām atšķirīgām izglītības sistēmām. Daudzās Eiropās zemēs ir lielas imigrantu kopienas, bet nav dzirdēts, ka, piemēram, alžīriešiem Francijā būtu atsevišķas valsts finansētas skolas, kur priekšmetus pasniegtu arābu valodā. Starp citu, Latvijas likumdošana attiecībā uz etniskajām minoritātēm jau kopš valsts dibināšnas 1918. gadā ir bijusi viena no progresīvākajām un demokrātiskākajām visā Eiropā.
hm
h
Luksemburgiešu valoda ir viena no trim Luksemburgas valsts valodām (citas ir franču un vācu) - no wikipēdijas Pārējais "lux" rakstītais ir muļķības.
glebis
g
почему в одних школах? вообще-то в Европе это нормальная практика - если в стране живёт несколько народов, каждый народ имеет право на самоопределение и на обучение на родном языке ) раз уж Латвия так стремится в ЕС, будь добра, будь последовательна во всем ) а тут получается наоборот - Латвия хочет быть богатой как немцы, иметь славную историю как англичане, но у нас есть скелет в шкафу завалялся - русские. или их надо изгнать, или их надо растворить в латышах. вопрос - зачем? пусть живут и работают. и если нам не будут навязывать язык силой, кому надо - выучит, кому не надо - всё равно выучит, надо же как-то с госструктурами общаться )
Vientulais vilks
V
Lukxsemburgiesu valoda,interesanti kata skan? Tad jau austriesi ari runa austriesu valoda?
Aitina
A
dzintarins esmu domausi ka tu esi gudrs politikis, bet sitais triks ko jus izdomajat nesanaks, maniem mazberniem jamacas tik cik vini var apgut valodas,un esmu prieciga mans mazdelins 3.gadu vecuma runa perfekti trijos valodas, loti zel ka starptam nav krievu valodas, es ceru ka vins bus tik gidris uz iemacises ari to. Ultra patriotisma laiki beidzas, tagad jadoma ka izvest valsti no krizes, kura radita ari ar TBLNNK rokam.
lepratorijs
l
jau sen visiem bērniem vajadzēja mācīties vienās skolās; tas būtu normāli un visiem būtu labāk. Derdzīgi tikai TB paņēmieni ķert muļķus pirms vēlēšanām; ja jau viņiem tik ļoti šis jautājums rūp - kur tad viņi bija 20 gadus?
lux
l
_lauķe_ Piekrītu! Vajadzēja jau agrāk. Vsr TB patikt vai nepatikt, taču tas, ka ir divas paralēlas izglītības sistēmas, ir pat bīstami. Kāpēc neņemt par paraugu Luxemburgu. Tai ar 40% iebraucēju problēmu nav, viņi pat atviegloja nesen patvēruma procedūru. Viens no iemesliem, kāpēc problēmu nav, ir tas , ka valsts skolas ir luxemburdziešu valodā. Aizkustinoši vērot, kā dažādu rasu un tautību bērni savā starpā runā šajā valodā. Lux-ā ir trīs oficiālās valodas, taču nacionālā- viena un tā ir luxemburdziešu. Protams, ka krievi bļaustīsies par šo gājienu. Lai! Kļūda jālabo, kaut ar novēlošanos. Tiem, kas te par to, ka krievi maksā nodokļus.Pirmkārt, ļoti daudzi krāpjas ar nodokļism, otrkārt, tas nav arguments, lai uzturētu par nodokļu maksātāju naudu skolas svešā valodā. Vai tad Luksemburgā dzīvojošie cittautieši nodok'ļus nemaksā. Un kā vēl. Tikai viņus neviens neizmanto par 5. kolonu gaisa jaukšanai, tā arī visa atšķirība.
lepratorijs
l
ko te gaudo? Ja tev nepatik, ka 50% iedzīvotāju, kuri nav etniski latvieši, maksā nodokļus Latvijas valstij, tad ierosini refererendumu, lai "okupanti" uzreiz pārskaita savus nodokļus "kremlim"! Tad visādu TB tūdaliņpatriotu, kas lai tiktu pie varas, gatavi iet pa izdedzinātu zemi un pār savu tautiešu līķiem, mērķis būs sasniegts.
glebis
g
вот почитал я тут бред некоторых комментаторов. про решение нациков вообще умолчу. однако что меня смешит - вы, некоторые латыши, так красиво говорите о том, что иностранные языки надо знать, что без них никуда. однако какие языки вы упоминаете - немецкий, английский. ладно, хорошо, пускай кому-то придётся столкнуться с ними, ведь Латвия в ЕС, кто-то уедет работать в Ирландию, кто-то в Англию, кто-то в Дрездене будет посуду мыть, не важно. а важно то что 30% жителей Латвии и около половины жителей Риги - русскоязычные. и вы так старательно игнорируете этот народ, этот язык. для вас они оккупанты, хотя может быть эти "оккупанты" уже лет 20 живут этажом ниже. да вы ненормальные, друзья :D
hm
h
Antiņ, tu neesi pat spējīgs rakstīt normālā latviešu valodā, kur nu vēl ko finansēt ....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas