Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tiesa apmierina Lisenko prasību; BKUS vadība tomēr izbeigs darba attiecības

Tiesa ir apmierinājusi bijušā Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) saimniecības direktora Aivara Lisenko prasību par darba tiesisko attiecību uzteikuma atzīšanu par spēkā neesošu un par atjaunošanu darbā, _Diena _uzzināja BKUS. Jau vēstīts, A.Lisenko, kurš zināms kā dāsns Tautas partijas ziedotājs, ir viena no aizdomās turētajām personām BKUS korupcijas skandālā.

BKUS darba līgumu ar A.Lisenko uzteica, pamatojoties uz Darba likuma 101.panta pirmās daļas 3.punktu - darbinieks, veicot darbu, rīkojies pretēji labiem tikumiem, un šāda rīcība nav savienojama ar darba tiesisko attiecību turpināšanu. Taču, lai arī tiesas spriedums A.Lisenko bija labvēlīgs, nākamajā dienā pēc lēmuma nolasīšanas - 7.aprīlī - BKUS vadība vienojās ar A.Lisenko par darba attiecību izbeigšanu, pamatojoties uz abu pušu vienošanos, Dienai stāsta BKUS sabiedrisko attiecību speciāliste Romēna Namniece.

Tiesvedība saistībā ar darba attiecību pārtraukšanu BKUS patlaban norisinās arī slimnīcas korupcijas skandālā aizdomās turētā Arņa Kramzaka lietā. Par viņu iestājās BKUS arodbiedrība.

Jau vēstīts, ka saistībā ar iespējamo kukuļošanu būvdarbu iepirkuma konkursā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja A.Kramzaku, A.Lisenko, kā arī būvuzraugu pārstāvi SIA Projektu vadības un attīstības birojs valdes locekli Raiti Muižnieku un būvnieku SIA Rīgas firma Pamats līdzīpašnieku A.Kreiceru. Aizturētos KNAB tur aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu u.c. noziegumiem. Vairākus mēnešus šīs aizdomās turētās personas atradās cietumā, taču tagad viņiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas