Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Tiesa atliek TP sūdzības izskatīšanu par KNAB uzlikto sodu, jo neierodas kāds liecinieks

Administratīvā rajona tiesa šodien neizskatīja Tautas partijas (TP) sūdzību par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 2008.gadā pieņemto lēmumu, ar kuru partijai uzdots pārskaitīt valsts budžetā pretlikumīgi saņemtos un iztērētos finanšu līdzekļus 1,027 miljonu latu apmērā.

Lietas izskatīšana šodien atlikta līdz 5.novembra plkst.10, jo uz šīsdienas tiesas sēdi nebija ieradies uzaicinātais liecinieks, kura identitāti aģentūrai LETA tiesā atteicās atklāt, norādot, ka TP sūdzības lieta par KNAB lēmumu tiek skatīta slēgtā sēdē.

LETA jau ziņoja, ka TP tiesā apstrīdēja KNAB lēmumu, ar kuru tai uzdots ieskaitīt budžetā 235 856 latus - summu, kas pārsniegusi pieļaujamo priekšvēlēšanu izdevumu apjomu, un 791 510 latus - summu, ko KNAB atzinis par neatļauti saņemtiem ziedojumiem un dāvinājumiem.

Pārbaudes laikā KNAB secināja, ka pastāv tieša saikne starp TP priekšvēlēšanu kampaņu un vairāku juridisko personu veidotajām kampaņām, kuras bija vērstas tieši uz TP reklamēšanu, kā dēļ tika veicināta partijas popularitāte 9.Saeimas priekšvēlēšanu periodā.

KNAB vērtējumā, līdz ar to citu juridisko personu izdevumi par šo kampaņu veidošanu, kā arī papildu atklātie partijas priekšvēlēšanu izdevumi ir pieskaitāmi TP priekšvēlēšanu izdevumiem, tādējādi vēlēšanu izdevumu limitu pārsniedzot par 767 77 latiem, taču valsts budžetā saskaņā ar likuma grozījumiem jāpārskaita tikai pēc 2006.gada 25.maija radušies priekšvēlēšanu izdevumi 235 856 latu apmērā.

KNAB arī uzskata, ka juridiskajām personām veiktie dāvinājumi šo kampaņu izdevumu apmērā ir pieskaitāmi TP dāvinājumiem. Tādējādi par pretlikumīgi saņemtajiem finanšu līdzekļiem tika atzīti divi juridisko personu dāvinājumi un trīs fizisko personu ziedojumu daļas, kas pārsniedz likumā noteikto kopējo ierobežojumu - 10 000 latu. Kopsummā šie ierobežojumi pārsniegti 791 510 latu apmērā.

LETA jau ziņoja, ka TP 2007.gada rudenī iesniedza Administratīvajā rajona tiesā sūdzību par KNAB lēmumu attiecībā uz partijas finanšu darbībās konstatētajiem pārkāpumiem 2006.gada Saeimas vēlēšanu kampaņā, par ko TP tika noteikts 5000 latu naudas sods.

Pēc KNAB datiem, TP kampaņā bija pārtērējusi 529 981 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas