Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Tiesībsargs lēmumu par amata atstāšanu pieņems pēc reformu veikšanas birojā

Tiesībsargs Romāns Apsītis lēmumu par palikšanu vai atkāpšanos no amata pieņems pēc tam, kad būs veiktas reformas Tiesībsarga birojā un zināma skaidrība par viņa pēcteci. _Latvijas Radio _raidījumā _Krustpunkti _R. Apsītis atzina, ka jūtas vecs un neatgriezeniski nosirmojis.

Tiesībsargs raidījumā izteicās, ka neviens cilvēks nav mūžīgs un drīz pienāk laiks, kad jāapzinās, ka vairs nespēj veikt savus pienākumus, tāpēc ir jāiet prom. Tomēr attiecībā pret viņu šis laiks "drīz pienāks". "Tas "drīz" nozīmē to, ka es esmu devis solījumu sev sakārtot šīs budžeta lietas un līdz ar to pārveidot struktūru Tiesībsarga birojā. [..] Un varbūt arī paskatīties, kurš varētu nākt tiesībsarga amatā nākamais," norādīja R. Apsītis. Tie esot praktiskas dabas jautājumi, pirms viņš pieņemšot lēmumu par savu turpmāko darbību. "Tiešām nejūtos tā, kā jutos pirms pieciem gadiem. Un es teikšu pavisam atklāti - es nejūtos vairs tā, kā jutos pirms divarpus gadiem, jo tieši šajā gadā es esmu nosirmojis pilnīgi un galīgi, un neatgriezeniski", teica R. Apsītis.

Jau vēstīts, ka finansējums birojam 2010. gadā varētu būt aptuveni 770 000 latu, šogad tas pēc samazinājumiem ir nedaudz vairāk nekā 900 000 latu. Biroju jau vairāk nekā mēnesi ir pavadījis konflikts starp R. Apsīti un biroja darbiniekiem, kuri apsūdz tiesībsargu līdzekļu nelietderīgā tērēšanā un pārmet politisko ietekmējamību. Pirmdien tiesībsargam bijusi tikšanās ar biroja darbiniekiem, taču radioraidījumā neizskanēja pārliecība no R. Apsīša, ka konflikts būtu atrisināts. "Mūsu galvenie jautājumi bija par budžetu," vien teica R. Apsītis, bet darbinieku izteikumos "visās pozīcijās es šeit redzu lielus pārspīlējumus".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas