Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tikai vienu no pašvaldībās ievēlētajām partijām sodīs par atskaišu neiesniegšanu

Talsu mēra Edgara Zeldera partija Mēs - Talsiem un novadam ir starp tām septiņām partijām, kuras sagaida sods par atskaišu neiesniegšanu pēc pašvaldību vēlēšanām, un ir vienīgā no šīm partijām, kuras deputātiem izdevies iekļūt jaunajā domes sasaukumā, aģentūru LETA informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāve Laura Dūša.

Sodāmo partiju sarakstā vēl ir atrodama - Savienība Latgales sirds, Sadarbība, Mūsu zeme, Latvijas centriskā partija, Latvijas atdzimšanas partija, Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām, bet neviena no šīm partijām pašvaldību vēlēšanās netika ievēlēta.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.34 pirmo daļu par vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas iesniegšanas kārtības neievērošanu, ir paredzēts naudas sods politiskajai organizācijai (partijai) vai politisko organizāciju (partiju) apvienībai līdz 700 eiro.

Jau ziņots, ka KNAB pret septiņām partijām sācis administratīvā pārkāpuma procesus par finansēšanas atskaišu neiesniegšanu pēc jūnijā notikušajām pašvaldību vēlēšanām, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes informēja biroja priekšnieks Jēkabs Straume.

3.jūnija pašvaldību vēlēšanās deputātu kandidātu saraksti bija reģistrēti 51 politiskajai partijai. No tām 44 ir iesniegušas finansēšanas atskaites, kuru izvērtēšana notiks sešu mēnešu laikā.

Par rezultātiem sabiedrība varētu tikt informēta 3.janvārī, sacīja Straume. "Ja izdosies, tad ātrāk, bet mums ir jāgatavojas arī nākošgad gaidāmajam vēlēšanu ciklam," atzina KNAB priekšnieks.

Partijām, kurām bija reģistrēti deputātu kandidātu saraksti pašvaldību vēlēšanās, vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas KNAB bija jāiesniedz līdz 3.jūlijam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas