Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Titavs: Ārkārtas vēlēšanas ir stresa tests, Šlesers tās neizturēs

11.Saeimas vēlēšanas, kas notiks sestdien, ir stresa tests, kas parādīs partijas spējas izdzīvot, taču ilggadējais politiķis Ainārs Šlesers tās neizturēs, uzskata viens no partijas "Jaunais laiks" dibinātājiem, Latvijas eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis Dans Titavs.

Šādu viedokli Titavs paudis intervijā avīzei "Neatkarīgā", kur kopā ar "Providus" pētnieku Valtu Kalniņu un sabiedrisko attiecību speciālistu Mārci Bendiku diskutēja par gaidāmajām Saeimas vēlēšanām.

Savukārt Kalniņš paudis viedoklis, ka Šlesera partija ir jau "pusizšķīdusi" un tā nav nobriedusi kampaņai, lai celtu savu popularitāti. Tāpat izteikti negatava vēlēšanām ir Zatlera Reformu partija, jo tā veidota pārāk īsā laikā, kādā parasti partijas netop.

"Kā izteicās mana kolēģe, Šlesera partija atgādina atmiņu klubu, kura devīze ir – pirms 20 gadiem mēs cīnījāmies par neatkarību. Tomēr galvenais, ka ikvienai no vadītajām partijām Šlesers ir zaudējis reitingus. Fundamentāli. Katrā parlamentārajā sezonā viņš savas partijas ir konvertējis un pārbrendojis, taču atšķirībā no iepriekšējām reizēm šoreiz nebija laika pienācīgi sagatavoties, lai pārpakotu veco preci," paudis Kalniņš.

Savukārt Bendiks skaidroja, ka ārkārtas vēlēšanas pilnībā izjauca Šlesera taktiku pašvaldību vēlēšanās startēt kopā ar "Saskaņas centru" (SC). "Arī norunas vairs nav spēkā, un tāpēc uz līdzenas vietas jāgrābstās pēc jauna plāna. Tagad vērojama kārtējā improvizācija," paudis Bendiks.

"Šīs vēlēšanas ir stresa tests, kas parādīs partiju spējas izdzīvot. Domāju, Šlesers šo pārbaudi neizturēs," norādījis Titavs.

Viņš vēlēšanu kampaņu nodēvēja par "debilu un vāju žurnālistu dēļ".

" Ja mediji, politologi un sabiedrisko institūciju pārstāvji domā valsti pacelt ar nemitīgu varas zākāšanu un pazemošanu, tad tas ir bezcerīgs pasākums. Laikraksts "Diena" deputātu kandidātu intelektu testēja ar jautājumu par Vinnija Pūka saimnieku. Manuprāt, tā bija ņirgāšanās no žurnālistu puses un politiķu neizpratne par savu statusu. Kāda man kā vēlētājam nozīme, zina Solvita Āboltiņa Pūka saimnieku jeb nezina? Politiķi tika dresēti kā nopuņķojušies trusīši. Latvijas televīzijā viņus pazemoja tā, it kā jau tie būtu apzagušies, nākot pa ceļam uz studiju," kritizēja Titavs.

Viņš arī pauda viedokli, ka šoreiz priekšvēlēšanu kampaņa bijusi "ļoti melna", kurai būs tālejošas sekas, jo daudzu partiju vadošie cilvēki ir pamatīgi sastrīdējušies. Tā sauktās pirmās nakts sarunas šoreiz būs nežēlīgi grūtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas