Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Titavs pārliecināts par Zatlera neveiksmi amata saglabāšanā

Pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers savas prezidentūras laikā nav spējis organizēt un iedvesmot sabiedrību, turklāt nav paveicis neko nozīmīgu.

Šādu pārliecību trešdien Latvijas Radio pauda savulaik par partijas Jaunais laiks (JL) pelēko kardinālu dēvētais Dans Titavs. Viņaprāt, V.Zatleram arī neizdosies saglabāt valsts pirmās personas krēslu uz vēl vienu termiņu.

Patlaban Latvijā "ir ļoti vajadzīgi cilvēki, kas spētu iedvesmot", taču V.Zatlers tāds nav, turklāt pašreizējais prezidents savā nesenajā runā Latvijas Universitātē tā arī nav spējis piedāvāt nekādu redzējumu sabiedrības attīstībai, norādīja D.Titavs. Turklāt tas, ka V.Zatlers atbalsta tautā populāras lietas, piemēram, ir Lielās talkas un Likteņdārza patrons, liecina, ka viņš šīs lietas izmanto, taču tās nav viņa nopelns un līdz iepriekšējo prezidentu līmenim viņam nav izdevies pakāpties.

"Protams, ka viņš izmanto kaut kādas sabiedrībā populāras vai interesantas lietas, kur viņš piedalās, bet tas nav radīt sabiedrībā spēju attīstīties, iedrošināt sabiedrību," sacīja politikas vērotājs, kā labo piemēru šaja ziņā minot eksprezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, kura spēja aizraut un iedvesmot cilvēkus, kaut vai dziesmu svētkos aicinot cilvēkus apliecināt, ka "mēs varam".

"Līdz Vairas Vīķes-Freibergas latiņai [Zatleram] nav izdevies pakāpties," uzsvēra D.Titavs.

Turklāt V.Zatlers pirmos prezidentūras gadus pat licis par sevi kā prezidentu kaunēties un, lai gan tagad šādas situācijas vairs nerodas, vienalga "tur nav harismas, tur nav iedvesmas".

"Tās personības spēks nav salīdzināms. Un, ja mēs salīdzinām šos trīs cilvēkus, tad mēs skaidri redzam, ka personīgā harisma, spēks, pārliecība tiem diviem cilvēkiem [Vīķes-Freibergas un Gunta Ulmaņa] ir daudz spēcīgāka," klāstīja D.Titavs.

Viņaprāt, G.Ulmanis veicis nozīmīgu darbu, jo daudz izdarījis, sākot prezidentūras institūcijas veidošanu, un ļoti nopietni strādājis arī pie tā, lai izvestu no Latvijas padomju armiju, kā arī savulaik nepieļāva Ziedoņa Čevera kļūšanu par premjeru. Savukārt V.Vīķe-Freiberga panākusi ļoti spēcīgu Latvijas atzīšanu starptautiski. Turpretī "Zatlera kunga panākumus es neredzu".

Politikas vērotājs arī pauda pārliecību, ka V.Zatleru uz otru termiņu, par spīti politiķu solījumiem, neievēlēs, par ko jau liecina vairāku parlamentāriešu rīcība. Piemēram, viens no Par labu Latviju līderiem Ainārs Šlesers, kura pārstāvētā apvienība it kā paziņojusi par 100% atbalstu V.Zatleram, jau pavēstījis, ka neatbalstīs pašreizējo prezidentu, ja viņu viedokļi nesaskanēs viendzimuma partnerattiecību jautājumā, savukārt Nacionālā apvienība, kura arī it kā paudusi atbalstu, tomēr neparakstīs V.Zatlera izvirzīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas