Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Titavs: Politiskā un ekonomiskā stagnācija var novest pie neatkarības zaudēšanas

Politiskā un ekonomiskā stagnācija, kas Latvijā patlaban sāk attīstīties, var novest pie neatkarības zaudēšanas, savā slejā žurnālā "Kapitāls" norāda Latvijas Eksportētāju un investoru kluba valdes loceklis, no partijas "Jaunais laiks" izslēgtais Dans Titavs."Par valsti jācīnās nemitīgi, un nekur nav rakstīts, ka Latvija vai jebkura cita valsts pastāvēs mūžīgi mūžos," norāda Titavs.

Viņš raksta, ka Latvijā ir daudz uzņēmumu, kas ir atbalstāmi un attīstīties spējīgi. Lai arī patiesībā uzņēmējam nevis jāpalīdz, bet gan nav jātraucē."Jāsaprot, ka nodokļi ir nevis metode, kā iekasēt naudu, bet gan metode, kā attīstīt valsti. Kamēr valdība domās tikai par iekasēšanu, tikmēr pastāvēs arī problēmas. Neviens no uzņēmējiem negrib būt melnajā vai pelēkajā ekonomikā un riskēt ar nepatikšanām vai pat nonākšanu cietumā. Ja uz lietām skatāmies reāli, tad pirms pieciem gadiem visi darba ņēmēji centās panākt, lai par viņiem tiktu maksāti nodokļi, taču patlaban cilvēki, saprotot, ka pensijas viņiem vairs netiek garantētas, iet pie uzņēmējiem un paši prasa algas aploksnēs," raksta Titavs.Viņaprāt, ja nav ekonomisku un patriotisku stimulu maksāt nodokļus, valsts var beigt pastāvēt. Labklājības sasniegšana valstī ir tikai viens no svarīgiem valdības uzdevumiem. Vēl jārada sabiedrībai vēlēšanās maksāt nodokļus, dzīvot, strādāt un attīstīt Latviju tā, lai jebkurš tās iedzīvotājs būtu lepns par to un tās vadītājiem."Iedzīvotāju aizbraukšanu gan es nevērtēju pārāk kritiski, jo cilvēki mēdz aizbraukt un braukt arī atpakaļ: pastāv taču tādas lietas kā nostalģija un dzimtenes mīlestība. Turklāt cilvēki atgriežas ar pieredzi un plašāku pasaules skatījumu. Un, protams, ka iedzīvotājiem jājūtas šeit kā mājās un jāzina, ka viņus gaida atpakaļ," norāda Titavs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas