Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Trakais braucējs par auto vadīšanu dzērumā aizturēts jau Jāņu dienā

Autovadītājs, kurš svētdien izraisīja smagu ceļu satiksmes negadījumu, savainojot piecus cilvēkus, policijas redzeslokā nonācis jau Jāņu dienā 24.jūnijā - Carnikavā viņš pieķerts, braucot dzērumā.

Diena.lv informēja Valsts policijas Rīgas reģiona preses sekretāre Sigita Pildava, 1955.gadā dzimušais vīrietis aizturēts Jāņu dienā, un viņa izelpā konstatētas 0,54 promiles. Par auto vadīšanu reibumā viņam sastādīts administratīvais protokols.

S.Pildava arī informēja, ka par smago ceļu satiksmes negadījumu uz Garkalnes ceļa sākts kriminālprocess un, iespējams, vainīgajam autovadītājam tiks nozīmēta psihiatriskā ekspertīze.

Autovadītājs ir sniedzis liecības par notikušo. Lai arī notikumu viņš atstāstījis loģiski, stāsta S.Pildava, liecības liecinot par psihisku nelīdzvarotību.

Jau ziņots par autovadītāju, kas izraisīja smago ceļa satiksmes negadījumu uz Garkalnes ceļa.. Viņš ātrumu pārsniedza vairāk nekā divas reizes, jo ātruma pārsniegums tika mērīts Vangažos, šorīt LNT pēc piecu dienu garajām brīvdienām par situāciju uz ceļiem stāstīja Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš. Autovadītājs ar savu Opel traucās ar ātrumu 157 km/h. Viņš paskaidrojumā rakstījis, ka dzirdējis balsi no kosmosa.

Kā viņš pats rakstījis paskaidrojumos - balss no kosmosa kaut ko teikusi un tāpēc viņš ir tik ātri braucis, atstāstīja E.Zivtiņš.

Pēc ātruma pārsnieguma fiksēšanas, policija ekipāža Vangažos nolēmusi viņam nesekot, jo “burtiski pēc 7 – 8 km mums bija vēl viena ekipāža, kas viņu būtu pārtvērusi”. Tikai nelaimīgas apstākļu sakritības dēļ noticis smagais ceļu satiksmes negadījums. Autovadītājs nebēga no policijas, kā tas izskanēja iepriekš.

“Pēc sākotnējās informācijas likās, ka jābūt alkoholam, citādi nevar būt, bet alkohols nav apstiprinājies. Personai noteikti kriminālprocesa ietvaros tiks veiktas ekspertīzes un viena no tām būs pirmstermiņa veselības pārbaude, jo kaut kas tur īsti ar cilvēku kārtībā nav,” pauda E.Zivtiņš.

Viņš uzsvēra, ka aizvadītājās piecās dienās bija vērojama ļoti liela iedzīvotāju atsaucība. Cilvēki esot zvanījuši policijai par gadījumiem, ka kāds brauc vai gatavojas braukt reibumā. Arī vakardienas smagā negadījumā uz Garkalnes ceļa autovadītāju aizturēja līdzpilsoņi, norādīja E.Zivtiņš. Jau ziņojām, ka agresīvo 1955.gadā dzimušo vadītāju aizturēja Latvijas Televīzijas darbinieki, kas nejauši gadījās notikuma vietā.

“Policija visur būt nevar. Jautājums, kāpēc šeit nav policija, nav īsti korekts, ir jāutājums – kāpēc nepiezvanīji policijai? Šobrīd sabiedrība mostas un zvana. Tas dod rezultātu,” intervijā pēc svētkiem uzsvēra E.Zivtiņš.

Laikā no 22.jūnija līdz pirmdienas rītam, policija uz ceļiem aizturējusi 383 autovadītājus reibumā. Astoņi vadītāji bija narkotisko vielu ietekmē.

Šajos Jāņos bijusi plašākā policijas operācija pēdējo desmit gadu laikā. Trīs virzieni, kas bijuši ieplānoti un tika novesti līdz galam, esot devuši savu rezultātu. Kā uzskaitīja E.Zivtiņš, notika reklāmas kampaņa, spēkā stājās likumdošanas grozījumi par bargākiem sodiem, kas deva pozitīvu triecienu, un policijas aktīvs darbs. “Visas trīs lietas kopā noveda pie tā, ka šie te svētki, ko policija gaidīja ar bažām, jo bija piecas brīvas dienas, beidzās salīdzinoši mierīgi, ja neņemam vērā, ka ir viens cilvēks gājis bojā, un vakardienas smago negadījumu,” rezumēja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas