Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Trešdaļa Latvijas bērnu paliek bez vidējās izglītības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Velta
V
Tavai zināšanai,ir valstis, kurās dibenu slaucītājām maksā daudz vairāk, nekā , piemēram, skolotājam Latvijā. Kāpēc gan tavs lolojums, kas nevarēs vai nevēlēsies iegūt labu profesiju, nevarētu noslaucīt tev pašai dibenu vecumdienās. Diez vai viņš to darīs, jo tu pati būsi ieaudzinājusi viņam riebumu pret kaut ko tik prastu.
zex
z
Papildinās,...cietumu,baznīcēnu,...kontingentu
Z
Z
(valsts) dezorientēta tenterēšana - ļoti precīzi pateikts!
x
x
Kura tauta pati sevi neciena, ta ari paliek par tadu puaro... Ja jau latviesiem ir tik zems iedzimtais "koknitivais potencials" tad pareizi vien ir ka nedzemdejam bernus un grasamies iznikt. Labak lai nav man bernu, neka uzzinu ka viniem un vinu bernu berniem vajadzesot citam tautam ar augstaku potencialu dibenus slaucit lidz psasaules galam!
Tā ir
T
nevajag liekuļot - daudziem jauniešiem izglītība vienkārši neinteresē, jo paši nākuši no neizglītotu cilvēku ģimenēm.Viņiem pietiktu arī ar 5 klasēm, ka tik sētā BMV
kā tad
k
Japānā gan dzīvo ģēniji, vai ne?TUR vidējo obligāto ieviesa uzreiz pēc kara.
puaro
p
Nezinu kāpēc mūsu sabiedrībā ir pārliecība, ka pilnīgi visi bērni var beigt vidusskolu!! Vidusskola ir tiem, kas tālāk būs spējīgi studēt. Un ne visiem cilvēkiem ir kognitīvs potenciāls, lai iegūtu augstāko izglītību. Rezultāts ir redzams - tauta lamā pedagogus (lamāšanai gan nav nepieciešams iet augstās skolās), pedagogi iespēju robežās cenšas katru nabadziņu izraut cauri videnei, jo, ja neizdodas, tad ir jāuzklausa darbaļaužu sašutums par nekvalitatīvu izglītību! Nevar katrā ģimenē piedzimt vidusskolas absolvents, nevar!
zin ko
z
Daudzi skolnieki vispār nemācās un viss . meitenēm patīk smiņķēties, ģērbties,uzpīpēt, tikai ne mācīties.
XXX
X
Daudzi bērni pēc dižās reformas vairs nespēj izbraukāt uz skolu, nav iespējams. Daži vecāki vēl vadā savus bērnus uz skolu, bet, ja nav sava auto, tad tas nav iespējams. Es runāju par pamatskolēniem, bērni nepabeidz pat 6. klasi, kāda tur vidusskola. Pašvaldības atbildība ir uz papīra, reāli viss ir savādāk.
pile
p
loģiski- kāpēc izglītot melnstrādniekus citām valstīm
Jēpītis
J
Tāpēc jau izglītības reforma vajadzīga vairāk kā ēst.Īpaši pamata un vidējās izglītības posmā. Noziedzīgā reģionālā reforma iznīcina lauku skolas, nenodrošinot skolēnu bezmaksas nokļūšanu attālo centru skolās.Kultivētā izpratne par izglītību skaitīt tikai ""augstāko"", ir galīgi aplama.50 ""augstskolas""sacenšas savā starpā, kura ātrāk un vieglāk iedos diplomu un tā kļūs konkurētspējīgāka, nerēķinoties ar rezultātu.Ar ""papīriņu""kabatā cilvēks vienkāršu darbu strādāt vairs negrib, bet sarežģītāku nav spējīgs.Kur tad Valsts radīs to sociālo kapitālu ?Importēs un sabruks. Neesam nekāda lielvalsts, pat ne Īrija.
^6
^
Nevienam "tur augšā" neinteresē, kas notiek Latvijā ar jauniešiem un vispār cilvēkiem. Latvija izmirst, izbrauc, pārstāj izglītoties, trūcīgo skaits palielinas. Atnākot kārtējai valdībai atkal solījumi, bet beigās tāpat korupcija un savējie blakusamatos.
D.
D
Nu pareizi, priekš kam izglītība! Ar neizglītotu tautu vieglāk manipulēt!
anna
a
Vajadzīga darba tirgus pieprasījumam atbilstoša profesionālā izglītība. Vai tagad, krīzes laikos, kautkas tiek darīts šajā lietā vai tikai likvidējam to, kas bija?
veco laiku skolotājs
v
Liela daļa bērnu, kas pamet skolu, nespēj tikt līdzi mācību procesam 25-30 skolēnu klasēs. Visiem jākārto obligātie vidējās uzglītības centralizētie eksāmeni un, zinot, ka centralizētos nevarēs nokārtot, bēg prom, jo kur gan liksies... Rāj, saukā par stulbeņiem, sliņķiem utt. Cik ilgi to izturētu jebkurš no jums, jo ir bezizeja. Nekādu profesiju nevari iegūt, nekārtojot vidusskolas centralizētos. Un lūk, rezultāts!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas