Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Trešdaļai Krievijas jauniesaucamo veselība nav atbilstoša dienestam armijā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
VIENTULAIS VILKS
V
Kas mums par dalu gar Krieviju?PASIEM IR SAVAS PROBLEMAS.
čīkstuļiem
č
Latvijā ne jau dzedovščinas dēļ sabruka obligātais, bet tamdēļ, ka neviens nevēlējās dienēt savas valsts armijā - visi bija kļuvuši par pacifistiem, slimajiem un studentiņiem, vai vienkārši aizmuka uz ārzemēm... kāpēc armija izlēma pāriet uz profesionālo sistēmu? elemetāri... pirmkārt, virsnieki pateica skaidri un gaiši, ka viņi nebūs naktsauklītes pieaugušiem cilvēkiem, bet valsts vara tā arī neko neizdarīja, lai arī obligātā dienesta pēc mācību laika varētu iet mājās vai kur citus, lai par sastrādāto brīvā laikā atbildētu pats... virsniekos, kuru izglītībā ieguldīti desmiti tūkstošu latu, vienka''rsi nevar būs naktsauklītes... otrkārt, valstī ik gadu iesaukuma vecumu sasniedza ap 15 tūkstošiem jauniešu, bet valsts atļāvās iesaukt (pat kopā ar iekšlietu vienībām) nu ne vairāk par 2,5 tūkstošiem, kas radīja nevajadzīgu kurnēšanu - kāpēc man jābūt vienam no nelaimīgajiem 2,5 tūkst. valsts nevarēja fiansiāli pavilkt ne tik liela skatiliskā sastāva uzturēšanu, ne tik liela skaita vienību apbruņošanu... armija skaidri gaiši pateica - ja mums jāliek viņiem tikai slaucīt ielas, jo nedodat munīciju māčibām, mums tādus karavīrus nevajag... un armija izdarīja pareizi: tagad jefiņi var neiet dienestā, bet tie, kas vēlās dienēt - iet profesionālajā armijā, savukārt kuriem interesē militārās lietas, ir kaut cik pilsoniskās apziņas, ka valsts arisardžiba ir katra pilsoņa pienākumus, iet zemessargos, bet bērnus sūtā jaunsargos... armija parādīja progresīvu domāšanu - brīvprātīgi, kas vēlas zemeņu sargos, profesionāli - kā darta tirgus sastāvdaļa. bet iztrūkstošo posmu ar skaitlisko un tehnisko posmu tagad kompensē dalība NATO, respektīvi Latviajs armijai ir tūkstošiem karavīru, lidmašīnu, tanku, kuģu, zemūdeņu... ja visas struktūras šajā valstī domātu progresīvi, tad Latvija reiz kļūtu kā kādreiz tā bija - par priekšgalā Somijai!
čīkstuļiem
č
no šveiciešiem?... palasi, kas notiek Šveicē: referendumā nobalso par profesionālu vienību veidošanu, referendumā atļauj vienībām doties misijās, referendumā atļauj uz misijām līdz ņemt ieročus... tātad no tā totālās aizsardzības plāna vairs nekas īpaši nav palicis. arī simtiem bunkuru, dotu ir slēgts un tanku, lidmašīnu norakstīts... un lai ko tādu uzturētu, kā pie viņiem, mums vēl 100 gadus tam naudas nepietiks! totālā aizsardzība maksā n-tās reizes vairāk nekā esot daļai no kolektīvās, respektīvi NATO.
Viedoklis
V
Tas gan ir nožēlojami, ka lielvalsts nespēj nodrošināt savu karavīru normālu dzīvi. Lai mācas no citiem, piemēram ka tas ir šeit: -
who cares
w
armijas sliktās reputācijas dēļ == Būtībā arī LV obligātais dienests sabruka no PSRS mantotās "sliktās reputācijas" (drīzāk gan ģedovšinas) dēļ, kaut būtībā tas tomēr varētu būt aizsardzībai svarīgs. Neskatoties uz dalību NATO, derētu pamācīties no šveiciešiem un žīdiem (pēdējiem gan tas ir veicinājis tādu fašistiskāku novirszienu turēšanos pie varas).
Ministry of Truth
M
Šņabis un bļ*ģovšcina ietekmē ļoti negatīvi. To arī konstatējam šajās ziņās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas