Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Trūcīgo skaits valstī teju dubultojies; tiek vainota krīze, valsts un žurnālisti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
I.Gr.
I
Katrai zemei ir sava meeraukla, kaa apreekjinaat kursh ir truuciigs. Esmu lasiijis, ka arii Vaacijaa ir miljoniem truuciigu beernu. Un tie juutaas arii kaa truuciigie, jo nevar njemt daliibu skolas izbraukumos, nedabuu "marku" apgjeerbus.
Lelle
L
Manējie šodien aizbrauca uz Šveici...alga 5000,-Ls uz rokas vienam un tas tikai iesākumā. Atā, atā, muļķu zeme!
Lelle
L
Ja nopietni, tad trūcīgo ir vismaz 90%, jo ar minimālo algu un pensijas pabalstu ilgi neizviksi, bet ir simtiem tūkstošu bezdarbnieku, kurus par trūcīgiem neuzskata, likums neļauj, jo viņi kaut kādu senču zemes pleķi simtiem km tālu mantojuši...var ēst zemi....
Lelle
L
"Trūcīgo skaits valstī teju dubultojies; tiek vainota krīze..." Kādas muļķības?! Vai nedzirdat, ka Dombrovskis vai katru dienu stāsta par valsts augšupeju no vina aizņēmuma līdz otram...:)))))))))
fiksais
f
Skarbākais šajā stāstā ir tas, ka NEVIENS cilvēks no šī stāvokļa NEKAD nekļus atkal par normālu sabiedrības locekli. Šis ir psiholoģiskais stāvoklis, kurš radies apzinātu ārējo darbību rezultātā - psihologiskā terora rezultātā. Tas ir apzināts terors padarīt cilvēkus nabagus. Palēnām tiek iznīcināta nācija. Ja Stalins to izdarija ātri, tad Goldmanis to izdarija lēnām un apzināti. Vai visas valsts iedzivotāju pataisīšana par 100 latu vergiem ir tā 4. maija republikas paradīze? Vai kāds vispār aptver nodarītā smagumu?
coco
c
Man ir ļoti mīļa viena austrumu gudrība. Un tā kā mēs Latvijas iedzīvotāji arī esam tādi miera mikas, pagāniskas izcelsmes kultūras slēpti pielūdzēji un ezoteriskas literatūras cienītāji,tad iedvesmai no manis: ... lēni plūstošas upes krastā sēžot sagaidīsi sava ienaidnieka līķi aizpeldam.... Nevajag protestus. Tie,kuri ir nodarījuši gauži šai zemei, savu likteni tāpat sagaidīs. Nekas nav mūžīgs.
@
@
Slikti.
Jukums
J
Tie dati, acīmredzot, vismaz tendenci pieaugt trūcīgo skaitam atspoguļo, lai gan parāda tikai problēmas aisberga pašu virsotni. Valstī nav ražošanas, nav attīstības. Un tāpēc tiešām gribas pasūtīt visu to politiķu varzu uz poda - lai lemj ko gib un paši arī dzīvo pēc saviem lēmumiem. Doties vienalga kut - tikai lai tur politiķiem nebūtu nekādas teikšanas. Lai paši sevi uztur. Un arī savus padomniekus u.c. Labāk rakt zemi kaut ar lāpstu un būt brīvam no visas tās šļuras. Starp citu - ir sagrauta ticība, ka ar darbu tiešām arī var normāli nopelnīt. Toties aug pārliecība, ka pie pārticības var tikt tikai un vienīgi ar mahinācijām, spekulācijām, zagšanu.
Ebenemezers
E
ļoti pareizs secinaajums , tikai muusu nalstii miljonaaru uz 100 000 vairaak kaa IIrijaa , taadeeļ arii frizierim nekas vairaak netiek maksaats par tiem 150 ls , taapat medmaasai un skolotaajam , cik liela alga skolotaajam IIrijaa??? smiekli nak par visaam runaam ka nav kas straadaa , nebuus arii , taada starpiiba atalgojumaa , tas nav normaali , neba jau muuseejie nemaak straadaat , raujaas taapat veel vairaak kaa Zviedrijaa , mees straadaajam arii sestdienas un sveedienas , jo uzņeemeejam taa vajag , termiņi , bet aiz robežas briivdienaas neļauj straadaat , ko te komenteet!
un?
u
Celtnieki un tehniķi laikam ir ok. Tie kuri nežūpo un tiešām māk savu arodu jau sen ganās citos eiropas objektos.... Bet kādi piedāvājumi ir sievietēm? Oi kur daudz darba sludinājumu. Pārdevēju par 150 Ls??? 10 stundas dienā, bez brīvdienām??? A kur tad ģimene no 4 cilvēkiem uz tādu algu??? Labas kvalifikācijas šuvēji? frizieri? menedžeri? uttttttt. Ir darbiņi par 500 Ls????? Kā nu ne? Kādi tomēr muļķi ir tie komentētāji, kuri dzīvo pie senčiem, pat nezin cik par īri un siltumu jāmaksā, visu savu sapelnīto pienesumu notriec, ir pagaidām vēl kumeļa vecumā no 25 - 31 gadam. Un tādi kā likums dod padomus ģimenēm. Kā pabarot augošu tīni ( ne jau visas ģimenes sastāv no pirmsskolas vecuma bērniem) , kā izstāstīt, ka mobilais telefons, internets, jauni džinsi, šūzes un kino nespīd? Pildspalva pazuda? Soma saplīsa? fizkultūras tērpu kāds skola nočibīja? Kāda runa, tieši no 100 Ls uz visiem mēnesī tas viss ir uzreiz arī atrisināms. Varbūt padomdevēji ir slavenie nekustāmo īpašnieku mantinieki un īpašumu turētāji, kas no neoficiālām īrēm dzīvo. Tās jau tādas kabatas naudas, vai ne? NEVIENS normāls strādājošs cilvēks par nelielu vai pat vidēju algu, pat pie cienījama amata neteiks,ka tie kuri nevar pavilkt ģimenes izdzīvošanas slogu ir kretīni. Esiet tak vismaz ar kalkulatoru draugos. Ja dzīvo viens, tad pareiziniet ar kaut vai to 4 savus izdevumiņus un sanāks tāda pati daudz maz dzīve katram ģimenes loceklim ģimenē. Bet ja tā naudiņa ir mazāk... tad??No kā atteiksies, gudriniek??? Vēlreiz rējējiem atgādinu. Īrijā minimālā (!) alga ir 1400 eiro. Kas notiek, ja uz to sēž 4 cilvēki? Un īres, iztikšana un pārējais maksā tieši tik pat cik Latvijā. Skandināvijā.... Tad par kādiem pabalstiem un braucienu uz Ēģipti te runā????? Šobrīd tas ir augstākais 1/2 gada jautājums, lai šī 4 cilvēku ģimene pilnā sastāvā izbrauktu uz neatgriešanos no valsts. Ja ģimene domā (tad tā nebūtu ģiemene, ja nedomātu) par savu labklājību, tad jau šobrīd viens no tās locekļiem ir kaut kur Eiropā. 1/2 gads ir nepieciešams lai sakārtotu papīrus un noenkurotos... No katras šādas ģimenes pēc 1/2 gada valstij neienāks savi nomenedžetie 25 % PVN... Ko darīsi Tu?
ce
c
Nu ja, un 360 Ls algu nopelnīt ir faktiski neiespējami Latvijā. Uz vienu vietu kādi 100 cilvēki!!!! Un tā kā jumts virs galvas nabadzīgai ģimenei var izmaksāt no 90 - 270 Ls mēnesī , tad re kur jauks cipars paliek ēšanai, siltām drēbītem un skološanai 4 cilvēku ģimenei. Es pat teiktu, ka šobrīd valstī par daudzbērnu ģimeni var arī nosaukt 1 bērna ģimeni.... Bet mums jau valstī viss čikeniekos. Kāpjam ārā no krīzes, visi solidarizējamies valsts parāda atdošanai. 92% iedzīvotāju jāmeklē risinājumi savas labklājības uzlabošanai. T.i. 92% iedzīvotāju jāizdomā pakalpojumi, preces un izkaides tādiem pašiem nabagiem bez naudas kā paši. Super. Bravo!!! Jo lielāks PVN, jo vairāk naudas valsts atgūst no izmaksātajiem pabalstiem.
Dīzels
D
cik pats grib, tik pašam ir. ir redzēti tādi indivīdi kas visu dienu ar pulti rokā bet izgājis sētā lamā valdību.
.
.
starp citu, arī tagad ir jāgaida rindā, lai tiktu pie laba automehāniķa vai labiem celtniekiem. kas liedz arī visiem citiem labi strādāt, nu tiem celtniekiem, kas sūdzas, ka darba nav?
Liva
L
Nu, man domāt ka trūcīgo skaits aug tieši proporcionāli trūcīgajiem piešķirto pabalstu un atbalstu apmēriem. Atliek vien palasīt, piemēram, cik daudz naudas piešķir trūcīgajiem gan RD, gan valsts. Kaut vai šis pats gadījums ar 4 cilvēku ģimeni - sieva pelna 350 mēnesī, vīrs saņem algu aploksnē, RD maksā 100 ģimenei, tad vēl 50 par bērnu, vēl pabalstiņš še un pabalstiņš tur, un skat, trūcīgā ģimene dodas atpūsties uz Ēģipti. Un nosauciet tagad vienu iemeslu, kāpēc šai ģimenei pēkšņi nekļūt trūcīgai - cilvēki taču nav dumji, skaidrs, ka reālie ienākumi strauji samazināsies. Protams, nebūt nesaku, ka šādi ir visi trūcīgie. Tomēr lielākā daļa no tieši pēdējā gada laikā par trūcīgiem kļuvušie veselie, darba gados esošie cilvēki tomēr manuprāt ir izbijušie trekno gadu "celtnieki", kuri ir pieraduši saņemt vieglu naudu, tikai šoreiz no valsts.
Indz
I
Darbu var atrast, tiešām var, ja grib, ja domā, ja dara. ja gaida laimi, nu tad var tā ilgi gaidīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas