Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Ugunsgrēks Ludzas novadā sācies, kamēr bērni gulējuši diendusu

Kad Ludzas novada Istras pagasta Konecpoles sādžā kādā viensētā izcēlies ugunsgrēks, trīs bērni gulējuši diendusu, bet vecāki bijuši pie tuvējiem kaimiņiem.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ingūna Pužule informēja, ka vecāki bija aizgājuši pie kaimiņiem, kuri dzīvo pārsimts metru attālumā, kamēr bērni bijuši nolikti gulēt diendusu. Kad pamanīts ugunsgrēks, bijis jau par vēlu.

Sakarā ar šo traģisko notikumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIII nodaļas - par noziedzīgu nodarījumi pret personas veselību.

Ludzas novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Iveta Gajevska pastāstīja, ka ģimene, kurā notikusi nelaime, iepriekš nav nonākusi bāriņtiesas uzmanības lokā. Tā kā ģimene dzīvojusi nabadzīgi, materiālo palīdzību tai sniedzis Sociālais dienests. Burtiski pirms dažām dienām ģimeni kārtējo reizi apsekojis sociālais darbinieks, ģimenē viss bijis kārtībā.

Istras pagasta pārvaldē noskaidroja, ka ugunsgrēkā bojāgājušie bērni auguši trūcīgā, bet ne tā dēvētajā sociāli nelabvēlīgā ģimenē.

Bērnu tēvs strādājis Rēzeknē, bet māte audzinājusi trīs bērnus - trīs un pusotru gadu un trīs mēnešus vecus. Ar alkohola lietošanu bērnu vecāki neesot aizrāvušies, ja nu vienīgi tēvs dažreiz mēdzis iedzert. Nedēļas beigās tēvs bija atbraucis mājās pie ģimenes un devies apciemot kaimiņus. Ugunsgrēks izcēlies brīdī, kad bērnu māte bija devusies pie kaimiņiem, lai pasauktu tēvu mājās.

Vecāki, it sevišķi bērnu māte, notikušo ļoti pārdzīvo. Lai palīdzētu sievietei, talkā plānots aicināt gan Sociālā dienesta darbiniekus, gan arī psihologu, informēja pašvaldībā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Latgales brigādes Ludzas daļā pieļāva, ka par ugunsgrēka iemeslu, iespējams, kļuvusi bez uzraudzības atstāta krāsns. Nav izslēgts, ka krāsns, kura tobrīd kurējusies, durtiņas attaisījis kāds no vecākajiem bērniem.

Kā otra iespēja, kas varētu būt izraisījusi ugunsgrēku, tiek minēti bojājumi vecās koka mājas elektroinstalācijā.

Jau ziņots, ka 6.martā Ludzas novada Istras pagasta Konecpoles sādžā kādā viensētā izcēlies ugunsgrēks, kurā gājuši bojā trīs bērni.

VUGD preses pārstāve Inga Vetere iepriekš informēja, ka izsaukumu uz ugunsgrēku VUGD darbinieki saņēmuši plkst.13.54. Piekļūt pie mājas ugunsdzēsēji nav varējuši kopš ziemas sākuma neiztīrītā ceļa dēļ, tādēļ vienu kilometru attālo ceļu līdz mājai devušies kājām.

"Kad ieradās ugunsdzēsēji, mājai jau bija iebrucis jumts. Klātesošie cilvēki ugunsdzēsējiem stāstījuši, ka mājā jābūt trijiem bērniem - trīs mēnešus vecam zīdainītim, pusotru un trīs gadus veciem bērniem" sacīja I.Vetere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas