Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita
Eksprezidents mudina ticēt jaunievēlētajam parlamentam un "nenorakt" deputātus jau pašā sākumā. "Galu galā mēs viņus vēlējām, un vēlējām labākos no labākajiem no sava vidus"

Ulmanis neuzskata, ka jaunā Saeima ir pārlieku sadrumstalota

Eksprezidents Guntis Ulmanis intervijā telekanāla LNT rīta raidījumā 900 sekundes norādīja, ka 13. Saeima neesot nemaz tik sadrumstalota, kā pēdējā laikā nereti izskanējis.

"Nepiekrītu tam, ka parlaments ir pārāk sadrumstalots, nepiekritīšu arī tam, ka parlamentā nav pietiekami daudz enerģisku un gudru prātu. Es vēlētu, lai viņi neuzskata, ka parlaments ir skola, kurā tu atnāc un gaidi, kad skolotājs tevi izsauks. Parlaments ir akadēmija, kurā tev jāuzstājas jau ar saviem priekšstatiem," vēlējumu jaunajiem deputātiem veltīja eksprezidents, piebilstot, ka cer - jaunais parlaments skeptiķiem spēs atbildēt ar labākiem risinājumiem, nekā tas bijis līdz šim.

Ulmanis arī nepiekrita, ka koalīcijas veidošana nevedas. "Nekas tāds sevišķs nav noticis šajās vēlēšanās un šajā gatavošanās posmā (koalīcijas veidošanas procesā - red.). Jā ir zināmas grūtības, jo nekad vēl iepriekšējās nominācijās nav izvirzījušās trīs personas, kuras kategoriski paziņo - es un neviens cits! Tā varbūt ir tāda drusciņ īpatnība šoreiz. Tas liek prezidentam būt ļoti uzmanīgam - jo skaļāk kāds sevi piesaka, jo vairāk jādomā, kas slēpjas zem šī skaļuma," brīdināja Ulmanis.

Viņš otrdienas rīta intervijā neņēmās spriest, kā būtu jārīkojas Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, lai veicinātu koalīcijas veidošanas gaitu, norādot: "Es par prezidentu Vējoni neko neteikšu, jo viņš ir savā vietā, es pašreiz esmu savā."

Tiesa, Ulmanis jau nedēļas nogalē telekanālam LNT izteicās, ka Vējonim būtu laicīgi jāpadomā arī par ceturto premjera amata kandidātu, ja neizdosies vienoties par kādu no trim pašreiz uz amatu pretenzijas pieteikušajiem - Jāni Bordānu no Jaunās konservatīvās partijas, Aldi Gobzemu no KPV LV un Arti Pabriku no Attīstībai/Par!.

Ulmanis arī izteica aicinājumu vēlētājiem "nenoriet" jaunievēlētos deputātus jau pašā sākumā. "Ja mēs viņus noraksim un teiksim: "Ai, jūs neko nevarat, nemākat un negribat!", tā būtu liela kļūda attiecībā pret mums pašiem. Galu galā mēs viņus vēlējām, un vēlējām labākos no labākajiem no sava vidus. Izvēlējāmies savu darba komandu. Domāju, ka ir jātic un jāvēl viņiem veiksme."

Taujāts, kā sagaidīs simtgades valsts svētkus, Ulmanis norādīja, ka pirms 18. novembra dosies vizītēs uz skolām un apmeklēs pārējās Baltijas valstis, lai pastāstītu, kas ir Latvija šajā simtgadē. Savukārt "18. novembrī uzvilkšu jauno smokingu, ko esmu iegādājies par godu simtgadei, un došos vispirms uz tiem pasākumiem, ko veidojusi Kultūras ministrija ar saviem domubiedriem - tie ir koncerti, teatralizētie uzvedumi," plānus klāstīja Ulmanis, piebilstot, ka, protams, vēros arī bruņoto spēku parādi.

Latvijas iedzīvotājiem eksprezidents mudina šos svētkus uztvert dziļi personīgi: "Tu esi valsts un valsts esi tu. Ja katrs mēs sevī - savā dvēselē un sirdī - būsim kaut mazliet gandarīti par to, ko esam izdarījuši, ticiet man, kopumā viss padarītais būs ļoti sekmīgs." 

Ulmanis norādīja, ka cilvēkam simts gadi ir daudz, bet "Latvija tikai tagad sāk dzīvot. Latvijai simts gadi faktiski ir šūpuļa svētki. Ceru, ka nākamie simts gadi būs vēl skaistāki un bez kariem, bez Sibīrijām, bez šīm melnajām un pelēkajām krāsām, kas mūsu dzīvēs reizēm bijušas pārāk daudz."

Top komentāri

no Dobeles
n
Kungs Rumpīti ar iesauku Ulmanis - vai pirms 18.novembra beidzot aizbrauksiet pie Dobeles sadzīves pakalpojumu kantora bijušajiem darbiniekiem atvainoties par valsts mašīnas iegāšanu grāvī un aizbēgšanu, kad ar priekšnieka tiesībām paņēmāt to iebraucis no Rīgas komandējumā, lai apciemotu radus. Ļaudis, kas jūsu vietā šmuci strēba, gaida to atvainošanos jau 30+ gadus.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
ES GAN NEBALSOJU PAR LABĀKAJIEM. Par spīti OIK ieviesējiem un "Citadeles" afēras autoriem es nobalsoju par Saskaņu. Ar prieku noskatīšos, kā šie tur kodīs viens otram.
Udo Ulbergs
U
Pilnīgi pareizi - nav sadrumstalota! Visi atbalsta nacionāli reakcionāro un krimināli oligarhisko valstiskumu ar noziegumu brīvību! Kāda var būt sadrumstalotība, ja viss turpināsies pa vecam un neviens neko negrib mainīt. Latvieši ir apdomīga tauta, un savā dzīvē nemīl radikālas pārmaiņas. Un visvairāk nemīl pārmaiņas, kuras sola cilvēciski cienīgu dzīvi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas