Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ušakovs cer, ka Saskaņa EP vēlēšanās iegūs vismaz divus mandātus

Saskaņas mērķis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās ir iegūt vismaz divus deputātu mandātus, intervijā aģentūrai LETA sacīja Saskaņas priekšsēdētājs un pirmais numurs EP vēlēšanu sarakstā Nils Ušakovs.

"Tas ir mērķis, uz kuru mēs strādājam. Ir varianti, kas nav absolūti neiespējami, ka Saskaņa var iegūt arī trīs mandātus, var būt situācija, kad Saskaņai būs pietiekami labs rezultāts, pirmā vieta, bet EP iekļūs astoņas partijas no Latvijas. Tad neatkarīgi no rezultāta visiem būs pa vienam mandātam," norādīja Ušakovs. Politiķis gan prognozēja, ka EP varētu iekļūt piecas vai sešas partijas.

Intervijā Ušakovs arī skaidroja savu motivāciju mainīt savu lēmumu un pretī iepriekš paustajam tomēr startēt EP vēlēšanās, kā arī pausto kritiku saistībā ar Rīgas satiksmes krimināllietu un citiem jautājumiem. "Mani neviens nevar iecelt EP, es eju pie vēlētājiem un tieši viņi lems, vai es tur strādāšu vai nestrādāšu," norādīja politiķis.

"Tas nav tā, ka es aizgāju pie kaut kādiem draugiem ar tekstu: "Ziniet ko, ielieciet mani tajā amatā." Nē, es eju atklātā cīņā," pauda Ušakovs.

Viņš atkārtoti pauda bažas par spiedienu pret partiju Saskaņa. "Bija skaidrs, ka tas viss attīstīsies un ka es savā amatā normāli pastrādāt nevarēšu. Un tāpēc es atkal eju pie saviem vēlētājiem pēc mandāta.

Tā zināmā mērā ir arī upurēšanās, lai ļautu saviem kolēģiem izdarīt to, ko mēs esam solījuši," teica Ušakovs.

Viņaprāt, šis ir nepieciešams lēmums, lai "palīdzētu kolēģiem Rīgas domē iziet no šī politiskā murga un turpināt normāli strādāt".

Vienlaikus Ušakovs norādīja: ja tu esi strādājis desmit gadus, tad noteikti ir kļūdas, noteikti ir lietas, kuras neesi paspējis izdarīt. "Ir darbi, kas nav padarīti, un ir darbi, par kuriem noteikti varu lepoties," teica Ušakovs, komentējot savu darbu Rīgas domē.

Top komentāri

sakaņa
s
Mēs zagām un mēs zogam. Balsojiet par mums un mēs zagsim vēl vairāk!
latvietis
l
Es ceru, ka Ušakovs nonāks tur kur viņam jābūt — aiz restēm.
Latgalīts
L
Nu gan murgo ausainis. Pašlaik, ja nemaldos, EP ir 3 LKS deputāti. Ja latvieši būs slinki balsotāji EP vēlēšanās, tad atkal dabūsim Ždanoku, Mitrofanovu un Mamikinu Eiropas Parlamentā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas