Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Ušakovs piekristu veidot valdību, ja prezidents viņam to piedāvātu

Vaicāts, vai gadījumā, ja SC ienākšanu valdībā, varētu būt zināmas izmaiņas ārpolitiskajās prioritātēs, N.Ušakovs sacīja: "Pirms vēlēšanām mēs skaidri pateicām visiem saviem vēlētājiem, ka dalība Eiropas Savienībā un NATO ir labs stāsts, bet no otras puses uzskatām, ka pilnvērtīgas un abpusēji izdevības attiecības ar Krieviju ir svarīgas visai Latvijai.

" Lūgts minēt kādu veiksmīgu piemēru līdzšinējā izdevīgā saiknē ar Krieviju, N.Ušakovs klāstīja: "Piemēram, tūristu skaits. Šogad no Krievijas atbraukušo tūristu skaits ir audzis par 93%, turklāt arī pērn bija liels pieaugums. Krievi ir arī tie, kuri atstāj šeit visvairāk naudas. Latvijas preču eksports uz Sanktpēterburgu ir dubultojies."

Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņas centrs) pieņemtu Valsts prezidenta Andra Bērziņa piedāvājumu veidot nākamās valdības sastāvu, ja šāda iespēja rastos. To N.Ušakovs atzina piektdien notikušajās Dienas diskusijās.

Uz jautājumu, ja A.Bērziņš pēc atgriešanās no ASV uzaicinātu N.Ušakovu uz Rīgas pili un piedāvātu viņu virzīt par premjera amata kandidātu un veidot valdību, vai viņš piekristu, viens no SC līderiem atbildēja: "Jā. Tieši tāpēc arī esmu piekritis jau kopš sākuma tikt izvirzītam amata kandidātam. Ja prezidents nominēs mani strādāt šajā virzienā tālāk, es attiecīgi darīšu to pašu - strādāšu pie tā, lai izveidotu pietiekami plašu koalīciju."

Jautāts, vai SC būtu gatavs strādāt Valda Dombrovska vadītā valdībā, N.Ušakovs norādīja: "Visas sarunas, kas notika līdz šim ar Vienotību un ZRP, tika apspriestas pragmatiskas vērtības un mēs nerunājām par premjerministra amata kandidātiem. (..) Āboltiņai gribētu atgādināt, ka liela daļa pašreizējo ministru vairs nav ievēlēti, bet partija palika tikai trešajā vietā."

Pēc N.Ušakova vārdiem, vienīgā sarkanā līnija jautājumos, kurā Saskaņas centrs nekādā gadījumā nepiekāpsies, ir pensiju idenksācija. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas