Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Uzbrukumā autobusam un taksometram nav izmantots valdības autobāzes transports

Pretēji izskanējušai informācijai uzbrukumā autobusam un taksometram valdības autobāzes transportlīdzeklis nav izmantots.Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds aģentūrai BNS teica, ka "Latvijas valdības autobāze" jau tālajos deviņdesmitajos gados tika nodota privatizācijai un patlaban ir privāts uzņēmums.

Uzņēmuma mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka uzņēmuma nosaukums ir akciju sabiedrība "Autobāze LVA".Ir tikai nosaukums, un ar valsts kanceleju šim uzņēmumam nav nekāda sakara, piebilda Freidenfelds. Kas domāts ar medijos izteikto paziņojumu par valdības autobāzi, Freidenfelds neņemas spriest. Valsts kancelejai esot pāris automašīnu, taču neviena melna "Mercedes Benz".

"Autobāze LVA" interneta lapā teikts, ka tasvairākus gadus veiksmīgi sadarbojies ar ministrijām, ārvalstu vēstniecībām Latvijā un citām Latvijas valsts institūcijām, piedāvājot nomāt dažādiem pasākumiem augstas klases vieglās automašīnas, tostarp "Mercedes Benz".

Diena.lv gan neizdevās iegūt komentāru no uzņēmuma. Zvanot uz vienu no interneta lapā norādītajiem tālruņa numuriem, kāds vīrietis teica, ka vairs nestrādājot uzņēmumā un tā mājaslapa nav atjaunota jau divus gadus. Uzņēmuma sekretāre komentāru ieteica prasīt valdes priekšsēdētājai, taču ap plkst.15.30 uzņēmumā teica, ka vadītāja jau ir devusies prom.

Par to, ka uzbrukumā, iespējams, izmantota valdības autobāzes automašīna, otrdien ziņoja LNT raidījums "Degpunktā". Tās vadība otrdien vēl nebija informēta un no komentāriem atteicās. Bāzes rīcībā esot aptuveni simts melnu "Mercedes Benz", kuri tiek izīrēti gan privātpersonām, gan valsts iestādēm.

Kā sokas policijai ar uzbrukuma izmeklēšanu, pagaidām netiek komentēts. To aģentūrai BNS teica Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāve Sigita Pildava.

Iepriekš minētā autobusa šoferis minēja, ka autobuss jau trešdien varētu atkal doties maršrutā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas