Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vai skolotāju darbā iekārtošanas birojs?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ina
i
Sanitas pārdomas vienmēr liek man pasmīnēt.. Kaut kas pastulbs.Vienmēr,starp citu.
Nu
N
Es gan negribu aizvainot Sanitu, jo viņa, pēc man zināmā, ir jēdzīgs cilvēks, gan arī jāatzīst, ka viņai konceptuāli taisnība, ka izglītības jomas sakārtošana jāsāk izsverot, kādas zināšanas ir/nav vajadzīgas skolēniem pēc būtības. BET! Vai nesanāk tomēr tā, ka Latvijas izglītības kritizēšanā un pašas personīgajā situācijā ir pretruna? Proti, tā elitārā Dānijas skola bērnam taču par Latvijas valsts, jeb nodokļu maksātāju naudu, vai ne? Atvainojos, ja tā nav. Bet, ja tā ir, tad autorei vajadzētu parēķināt, cik gadā Latvijas noplicinātais, uz bankrota robežas balanasējošais budžets aizskaita viņas viena bērna, un visu citu Latvijas diplomātu bērnu izglītošanai visādās elitārās pasaules skolās, un nopietni padomāt, vai tas ir taisnīgi un saprātīgi pret mūsu valsts iespējām? Vēlreiz atvainojos, ja ģimenei šī elitārā skola kaut kādu specifisku iemeslu dēļ bija vienīgā iespējamā izvēle. Bet galvenokārt ar iepriekš rakstīto gribēju pateikt, ka Latvijā tas ir ļoti simptomātiski: gribēt (un ņemt) labumus no valsts, cik vien var, un tajā pašā laikā to dikti kritizēt un spļaudīties, ka valsts nevar kaut ko no tā, ko citas - bagātās Rietumu valstis var. Tipiskākais piemērs: nodokļus valstij maksāt izvairās, apčakarē kā vien māk ar aizbildinājumu, ka ''nav jau jēgas maksāt'', bet slimnīcā grib bērnus ārstēt par velti, skolā laist par velti... kaut gan tas nemaz nepienākas, ja neesi nodokļus pilnā apmērā samaksājis. Tā arī te: vai tad jebkura cita puslīdz veiksmīgi funkcionējoša valsts, kas būtu nonākusi finansiālās grūtībās, pieļautu, ka diplomātu bērni apmeklē elitāras, nevis parastas skolas mītnes zemē? Nepieļautu. Latvija, kā parasti, atļaujas. Droši vien ar argumentu, ka tā ir starpttautiski pieņemta etiķete:-). Katram jāsāk ar sevi - cik viņš no valsts budžete šķērdē. Teorētiski spriedelējot, rezultāta nebūs. Teorētiski mēs visi pareizi zinām. Vēl gribēju pateikt, ka ir jau pareizas visa tās runas par starptautiski konvertējamu:-), mūsdienu pasauli pārkost spējīgu:-) izglītību, bet dziļākā līmenī - atvainojiet, visas šīs runas ir viduvējībām, kuru centīgā izglītošanās ir viņu vienīgais garants, lai pēcāk kļūtu par veiksminiekiem. Gudrie, talantīgie un ģeniālie, kā zināms, sasniedz virsotnes pašu spēkiem pat visparadoksālākajās dzīves situācijās ar vissliktāko bērnības bagāžu. Taču, jā, mūsdienu pasaule ir izsisties gribošu, ambciozu viduvējību pasaule. Tāpēc arī tā intensīvā norūpēšanās par izglītības kvalitāti. P.S. Tas nav aicinājums Latvijas valstij neuzlabot savu izglītības sistēmu.
Exxlib
E
CILVĒKI!!! Noskatieties video un tad parunāsim...
Ta luk!
T
Danijaa skolotajam nav jadomaa ka nomaksat rekinus un pie tam paest. Ta, ka nevajag. Tur skolotajam nav jadomaa primarajam eksistences lietam. Tur vecaki nebrec, ka skolotajam par visu jaatbild, gan par zinasanam, gan dzivibu. Ja Danijas skolotajam maksatu 180 ls jeb 280 eu menesi, tad tur izglitibas sistema sabruktu jau nakamaja ritaa.
Saule
S
Piekrītu Jums par 100% Vecākiem, skolai un valstij ir jāieliek stabilais pamats, uz kura cilvēkam balstīties, no kura smelties spēku un degsmi dzīvot un radīt ko jaunu, nevis jālocās līdzi visiem vējiem, cenšoties uzminēt, uz kuru pusi pūtīs vējš un lēkājot tam līdzi. Tipisks piemērs ir bērnu šķiršana "fiziķos un liriķos" jau pamatskolā, tā vietā lai dotu vispusēju izglītību un iespēju attīstīties personībai kopumā.
Joker
J
Nu tiesam reti nesakarigs savarstijums! Nevienu sakarigu domu nevaru izlobit. Nu kada domasana par bernu gaiso nakotni, ja valsts ir praktiski bankrotejusi, korumpeta no augsas lidz apaksai. Vispirms jarada normala valsts, efektiva IZM. Tas jau nu gan ir mits, ka sis diplomatiem paredzetas skolas ir tik ipasas. Piem. Kipsalas skola (kur berninus suta ari turigi latviesu snobi) labu izglitibu nedod. Es sutu savu bernu (lielbritanijas pilsoni) parasta visparizglitojosa skola.
drakons
d
Man arī būtu līdzīgas pārdomas, ja savu bērnu sūtītu prestižā diplomātu bērnu skolā. Pa lielam katram sakarīgi domājošam vecākam svarīgs ir savs bērns. Par "izmaiņām sistēmā", "saturu", "skolotājiem" vecāki sāk domāt tad, ja tas skar viņa bērnu. Vēl vēlos norādīt, ka neviena skola nevar izaudzināt bērnu par cilvēku. Par cilvēku ar lielo burtu. To dara vecāki.
Exxlib
E
SUPER video un saistītie arī!!! Paldies!
da nu...
d
Bet autorei ir liela, liela taisnība - ka Latvija izglītības sistēmā galvenais ir skolotāju darbā iekārtošana un nemitīga programmu, grāmatu pārrakstīšana. Jaunākā ņemtne ar 6- gadīgo bērnu skolā laišanu par to vien liecina - patiesībā jau sistēma bija ok un līdzīga dažu citu valstu sistēmām , tikai tur mūsu 5 - 6gadīgo apmācība ir integrēta skolās kā sākumskolas klases, dažiem ierēdņiem vajadzēja aizbrauk kādā pieredzes apmaiņā un visu smuki nošpikot... abet nekā... mēs turpinām producēt pelnu pelēkas viduvējības un lētās darba rokas vecajai Eiropai
kaschke
k
Es skolu pabeidzu, kad, piemēram, tādi datori tikai sāka nupat parādīties, arī mana turpmākā izglītība ar to nebija tieši saistīta, taču tagad darbs saistīts tiesī ar to. Es un visa mana paaudze pielāgojās realitātei, par kuru pirmajās klasēs pat navarējām iedomāties. Bija arī, kas nevarēja pielāgoties. Tas nozīmē, ka spējas pielāgoties un saprast pasauli ir cilvēka individuālas attīstības process, nevis izglītības sistēmas obligāti nodrošināsts rezultāts. Tāpat nereti novērots, ka vienkāršu lauku skolu audzēkņi dzīvei un darbam pielāgojas labāk un ir vitālāki nekā dažādu jaunu superteoriju pārņemto elitāro skolu audzēkņi.
Auces Ješka
A
Kā nakamo atbildi gaidu vēl stulbāku un nesakarīgāku savārstījumu, kam nav nekā kopīga ar komentēšanu. Liekas, ka esat AM klerks, kas pārzina vēstnieku kvalifikācijas un kompetences. Tiešām iespaidīgi.
jet
j
"Skolotāji gan neslēpj no vecākiem arī šaubas, ka tik strauji mainīgos globālos apstākļos mēs neviens nezinām, kādā pasaulē dzīvos un kādas zināšanas vajadzēs mūsu bērniem pēc desmit, divdesmit gadiem. Tomēr, pūles nežēlojot, par to tiek domāts un diskutēts. " Sorry, bet tika izteikts aicinājums domāt. Ja arī tas ir par grūtu, tad var turpināt uzskatīt, ka tā ir tikai elitāru skolu priekšrocība. Bet fakts paliek fakts, nevajag lielu naudu, lai padomātu par kaut ko vairāk, ka "skolotājiem mazas algas", "skolotājiem liela slodze", "skolām trūkst grāmatu" utt. Skolotāji un skola nav = skolēni. Bet IZM šķiet vēlās, lai visi tā domātu - parūpēsimies par skolu un skolotājiem un skolniekiem būs labi. Izglītības saturs joprojām ir, atvainojiet, pakaļā. Tik vien kā rēķināt, rakstīt un lasīt, bezjēdzīga atlasīta teorija ar pamīšus no konteksta izrautiem piemēriem iz dzīves.
mzgd
m
Kļūdījāties. Bet par tēmu: jā, nekādu urovņilovku neatbalstu.īpaši, ja cilvēki sasniedz šo to reālas konkurences, nevis konjunktūras situācijā. LV vēstnieku atlasē konkurences nav bijis nekad. Toties konjunktūras pa pilnam. Bet nu minēt vienas elitāras dāņu skolas (pat pēc Dānijas stadartiem) piemēru Latvijas situācijai ir varāk kā neadekvāti. Tā vien izskatās, ka tieši autore īsti nav zinājusi ko uzrakstīt,lai atgādinātu par savu eksistenci.
Auces Ješka
A
Vai tik Tu nestrādā kādā valsts iestādē, ja ir laiks rakstīt idiotiskus komentārus? Ja nevar neko normālu pateikt, tad mute jātur ciet. Nedzīvojam komunismā, ka visiem vienāda dzīve un iespējas.
jumors
j
Ja m(ans)z(irgs)g(rib) d(....) tad laid viņu pļavā un nedzen virsū autorei - viņa to nav pelnījusi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas