Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Vairākas idejas zāļu cenu samazināšanai, arī ražotāju cenu iesaldēšana

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Bet vispār sistēma teorētiski ir laba: jo smagāka ir problēma (jo vairāk nepieciešamas ir zāles), jo lielāka ir kompensācija. Ir tikai pāris bet. Pirmā problēma ir tā, ka ārstiem, lai drīkstētu kompensējamās zāles izrakstīt, ir jāslēdz ar valsti īpašs līgums, un, tā kā tas droši vien nav vienkāršs slinkums, slimniekam, ja iet pie privātdaktera, ir jārēķinās, ka kompensējamo zāļu nebūs. Un viena lieta, ja viņš pie tā daktera iet untumu dzīts, taču, ja citādi nevar? ...Otra problēma ir tā, ka nekādi netiek ņemti vērā ne slimnieka ienākumi, ne tēriņi, īpaši tie, ko rada konkrētā slimība (tos vispār nekur neņem vērā), tāpēc, lai arī mērķis it kā ir panākt, lai slimnieks nenonāk slimnīcā, tad realitātē kā sanāk, tā sanāk....Trešā problēma ir saistīta ar e-medicīnas trūkumu, jo šobrīd, ja cilvēkam ir vairākas problēmas, visu zāļošanu koordinē ģimenes ārsts, un tas, vai tās zāles savā starpā kaut cik sader, ir atkarīgs no tā, vai speciālists ir uzprasījis, ko vēl slimnieks lieto (it kā jau tas instrukcijās rakstīts...)....Ceturtā problēma ir modernākās/mazāk modernās zāles, jo pašlaik kritērijs ir nevis konkrētā slimnieka veselība (vai viņš pavilks varbūtējās blakusparādības), bet tīri finansiālais aspekts....Ceturtā: ko iesākt ar tiem, kas neko citu savas veselības labā nedara, kā tikai lieto zāles: tās viņiem, protams, ir jādod, jo viņiem tās ir vēl vairāk vajadzīgas, taču varbūt ir vērts padomāt, vai nedot tās mazāk modernās....Piektā ir saistīta ar onkoloģiju: lai cik mūsu pacienti ir neapzinīgi, tomēr var gadīties iespēja, ka audzēju atklāj laicīgi, vai arī noskaidro, ka ģimenē ir tendence uz audzējiem, un tad var rasties jautājums, vai nebūtu labāk attiecīgo hormonus ražojošo orgānu uzreiz izgriezt pavisam, tikai, redz, tos hormonus pēc tam vajadzēs, taču, lai dabūtu recepti, var sākties pamatīgs cirks, un būtu ļoti vēlams precīzi noteikt, ko darīt tādos gadījumos, jo citādi neviens nedarīs neko.
Ieva
I
Nav visām, ir zāles, ko kompensē 100%, piemēram, es savas pretepilepsijas zāles saņemu par brīvu, lai pēc iespējas izslēgtu gan situācijas, kad es krītot ielaužu galvu un valsts būtu spiesta tērēt lielas summas ārstēšanai un nabagmājai, gan, piemēram, situāciju, kad lēkme sākas man šķērsojot ielu: ar mūsu nepacietīgajiem šoferīšiem-kas tā būtu par avāriju!
Terorists
T
Nu šitādam gājienam ļoti pretī spirināsies REPŠIKS,jo šamējais jau PVN ierēķinājis budžetā,bet nu šī mesijas kantora garadarbu iemet mizukastē. Šitādu gājienu nu nekādi nevar pieļaut,jo tad šamējais nesapratīs un SVL kam jāprasa atļauja nepiekritīs.
dzeris
d
Visām kompensejamām zālēm tāpat ir līdzmaksājumi. Pēc kādiem faktoriem nosaka konkrētos kompensējamos medikamentus - tas, patiešām, ir miglā tīts un neizprotami, izskatās, savu lomu attiecīgo ierēdņu ieinteresētība tur spēlē. Nekādu 0% PVN nevajad, daudzi ir pietiekami nodrošināti un var maksāt PVN, jāizstrādā noteikumi, kā neatstāt bez medikamentiem maznodrošinātos.
Ieva
I
Tu aizmirsi pateikt, ka pati par sevi kompensējamo zāļu ideja ir ļoti laba, tikai problēma tā, ka tie kompensētāji, tas ir valdība, pie mums nav ieinteresēti panākt pēc iespējas lētāji cenu, jo nauda taču nāk nevis no viņu makiem, bet no cilvēku nodokļiem...
breta
b
Kad tika kaut kas tāds konstatēts - "iesmaidiija kukuli zaaļu aģentuuras priekšniecei 40 000 ls apmeeraa "? Labazņikovu 2005. gadā apcietināja par 45 000 latu kukuļa došanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbiniekam, lai KNAB neveiktu pārbaudes Labazņikovam piederošos uzņēmumos.
filozofs
f
kas ir kompenseejamaas zaales???? tas ir lobeešanas fakts , zaaļu andelmaņi nokorumpee ( uzpeerk ) attieciigaas aģentuuras iereedņus ieskaitot ministrijaa seedošos , saskaņo attieciigo medikamentu sortimentu , kuru apmaksaass itkaa valsts un andelmaņiem rokas vaļaa , iepeerk medikamentus kurus valsts apmaksaa ar 10 kaarteeju uzcenojumu , šaadaa veidaa faktiski tiek sagrauts medikamentu tirgus, valsts vairs nevar pavilkt medikamentu apmaksu , bet tautas apzadzeeji ( taa viņus var saukt) kļuvuši atkariigi ( uzpirktie) no andelmaņiem ,taa vietaa lai atceltu šiis nenormaalaas cenas ,mieriigi paziņo par pacienta liidzfinanseejumu, taapat par ķirurģiskajaam operaacijaam , saakumaa liidzfinanseejums un veelaak pašfinanseejums .... piemeers kurš labi noraadiija uz lobeešanas faktu bija zaaļu andelmanis Labazņikovs , kurš iesmaidiija kukuli zaaļu aģentuuras priekšniecei 40 000 ls apmeeraa ( tas tik vieniigais konstateetais, sheema straadaa ļoti labi) par ko Labazņikovu iespundeeja uz paaris nedeeļaam briivaa režiima cietumaa , bet kukuļa sa'ņeemeeju klusu nobiidiija malaa, kaa saka aizroteeja, tas viss noraada ka mums valsti faktiski paarvalda mafija , valdiiba taa ciinaas ar aizdeveejiem , mafijai ir 40 un vairaak % eenu ekonomikas , aizdeveejiem vajag prasiit stingraakus meerus mafijas apkarošanai , neticu ka aizdeveeji ielaidiisies kautkaadaas sarunaas ar mafiozaam struktuuraam , kaa šoriit proponee politologs Freimanis...
redīss
r
Kapu bizness un farmācija-stabilākais bizness LR
k
k
tā ir LAUPĪŠANA, kas notiek ar zāļu cenām - piemēram 2009.g jūlijā Valmierā no Ls 11.50 pēc dažām dienām Ls 15

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas