Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

"Vaivaros" finanšu problēmas risinās, attīstot dienas stacionāru

Nacionālais rehabilitāciajs centrs „Vaivari” turpmāk attīstīs dienas stacionāra pakalpojumus, kas ļaus pacientiem sniegt efektīvāku rehabilitāciju esošā finansējuma ietvaros, nolemts šodien, tiekoties_ Vaivaru _vadībai ar Veselības ministrijas valsts sekretāru Armandu Ploriņu. Nākamajā nedēļā Veselības norēķinu centrs sagatavos nepieciešamos grozījumus līgumā.

Tādējādi ministrijas ieskatā Vaivari ļaus nodrošināt nekavējošu konsultāciju un rehabilitācijas pakalpojumu saņemšanu prioritārajām pacientu grupām, tajā skaitā bērniem. Tāpat NRC „Vaivari” valdes locekļi Veselības ministrijas valsts sekretāram Armandam Ploriņam apliecināja, ka visiem bērniem, kuriem nepieciešama tūlītēja rehabilitācija, tā tiks sniegta bez rindas, jo bērnu veselības aprūpe ir prioritāte. 

Pēc sanāksmes Veselības ministrijas Galvenais speciālists fizikālajā  un rehabilitācijas medicīnā, profesors Aivars Vētra norādīja: „Rehabilitācijas kursa individualizācija un ambulatoro, tajā  skaitā, dienas stacionāra pakalpojumu veicināšana, ļaus panākt to, ka Nacionālajā rehabilitācijas centrā „Vaivari” tiks nodrošināta tūlītēja rehabilitācija pacientiem pēc smagām traumām un saslimšanām arī samazinātā finansējuma apstākļos.”

Jau ziņots, ka kopējais veselības nozares finansējums ir par 70 miljoniem latu mazāks salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Valsts apmaksā medicīnisko rehabilitāciju bērniem invalīdiem, bērniem ar būtiskiem kustību traucējumiem, pacientiem ar būtiskiem kustību traucējumiem, kuriem medicīniskā rehabilitācija ir kā tiešs turpinājums pēc neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšanas slimnīcā un pacientiem ar prognozējamu invaliditāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas