Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vakcīnu iegāde nākamajiem diviem gadiem valstij izmaksās vismaz 13,7 miljonus latu

Medikamentu iegāde, lai potētu iedzīvotājus pret vakcinācijas kalendārā iekļautajām infekcijas slimībām, nākamajos divos gados valstij izmaksās vismaz 13,7 miljonus latu.

Veselības norēķinu centra rīkotajā iepirkumā par tiesībām piegādāt vakcīnas uzvarējušas - SIA "Vakcīna" un "Glaxo Smith Kline Latvia", SIA "Jelgavfarm", SIA "Elpis" un SIA "Oriola Rīga". Kopējā iepirkuma summa ir 12 miljoni 526 tūkstoši latu bez pievienotās vērtības nodokļa.

Aģentūras BNS aprēķini liecina, ka kopā ar PVN līgumu summa būs vismaz 13,7 miljoni latu.

Par šo naudu uzņēmumi nākamos divus gadus piegādās šļirces un vakcīnas pret tādām infekcijas slimībām kā masalas, masaliņas, tuberkuloze, difterija, garais klepus, epidēmiskais parotīts un citas.

Veselības norēķinu centra sabiedrisko attiecību speciālists Toms Noviks aģentūrai BNS pastāstīja, ka iepirkti arī medikamenti šoruden vakcinācijas kalendārā iekļauto slimību profilaksei - vakcīnas bērniem pret rota vīrusu. Pret šo infekcijas slimību iekļaušanu vakcinācijas kalendārā gan iebilda Latvijas Ārstu biedrība, norādot, ka, pareizi rīkojoties, no rota vīrusa ir iespējams izvairīties, turklāt vakcīnas pret šo slimību ir ļoti dārgas.

Noviks sacīja, ka reāli potēm iztērētā nauda varētu būt arī mazāka, jo vakcinācija Latvijā ir brīvprātīga un nauda tiks tērēta tikai par izlietotajām vakcīnām.

Izmaiņas vakcinācijas kalendārā paredz, ka no nākamā gada pret ērču encefalītu būs jāvakcinē arī bērni bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni. Pret B hepatītu iecerēts vakcinēt hemodialīžu slimniekus, jo šīs personas ietilpst B hepatīta saslimšanas riska grupā. VM plāns paredz potēt bērnus pret pneimokoku, rotavīrusa infekciju, kā arī no 2010.gada 1.septembra vakcinēt 12 gadu vecas meitenes pret cilvēka papilomas vīrusa infekciju, kas izraisa dzemdes kakla vēzi.

Noviks arī uzsvēra, ka šo iepirkumu izmaksu ziņā nevar salīdzināt ar vakcīnu iegādi iepriekšējos gados, kad vakcinācijas kalendārā bija būtiskas atšķirības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas