Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Valdība atbalsta Ķekavas pagasta padomes atlaišanu

Valdība šodien ārkārtas sēdē vienbalsīgi atbalstījusi Ķekavas pagasta padomes atlaišanu. Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrs Edgars Zalāns (Tautas partija) aicināja premjeru likumprojektu par Ķekavas pagasta padomes atlaišanu steidzamības kārtā virzīt uz Saeimu, kur pozitīva lēmuma gadījumā pagastu pārvaldīs Saeimas iecelts pagaidu administrators - Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāres padomnieks Andris Krūms.

Valdības sēdē Ķekavas pagasta padomes deputāti pauda pārliecību, ka ir maldināti no Ķekavas pagasta Būvvaldes puses. "Deputāti paļāvās uz būvvaldes jurista slēdzienu par sagatavotajiem teritorijas plānojuma projektiem," skaidroja pagasta padomes deputāts Inārs Beļinskis (ZZS). Viņš arī norādīja, ka atsevišķi deputāti iestājušies pret konkrētiem būvniecības projektiem, taču protokolos pēc pāris mēnešiem ir parādījies, ka bijuši vienbalsīgs atbalsts. "Ne visi deputāti ir vienlīdz vainīgi šajā situācijā," bilda I. Beļinskis.

Valdības sēdē Zalāns vēlreiz uzsvēra, ka Ķekavas pagasta padomes darbība ir ne tikai nelikumīga, bet tā arī ir neatbilstoša vietējās sabiedrības interesēm un veicina sabiedrības neuzticību vietējo pašvaldību spējai strādāt likumīgi un vietējo iedzīvotāju interesēs kopumā. Valdības vadītājs Ivars Godmanis ("LPP/LC") jau iepriekš uzdevis E.Zalānam veikt pārbaudes arī citās pierīgas pašvaldībās, lai konstatētu, vai līdzīgi gadījumi ar teritorijas plānošanas dokumentiem nav arī citās pagastu padomēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas