Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Valdība gaida priekšlikumus no Flika - arī algas jautājumā

No valdības puses izvirzīts pietiekoši daudz nosacījumu aviokompānijai airBaltic, un no tās vadītāja Bertolta Flika tiek gaidīti konkrēti priekšlikumi, trešdien žurnālistiem teica premjers Valdis Dombrovskis (JL). Pēc viņa teiktā, valdība vēlas sagaidīt arī priekšlikumus attiecībā uz aviosabiedrības prezidenta algas samazināšanu.

Viņš teica, ka prasība attiecībā uz algu ir pietiekoši ilgi publiski izskanējusi, "lai varētu sagaidīt arī Flika kunga reakciju".

Premjers norādīja, ka visi nosacījumi jāizpilda līdz septembra vidum. Ja nosacījumu izpilde kavējas, kavēsies arī lēmuma pieņemšana par aviosabiedrības pamatkapitāla palielināšanu.

Trešdien intervijā Latvijas Radio valdības vadītājas paziņoja, ka B.Fliks jau tagad ir "gatavs risināt" algas jautājumu, tā liecinot viņa rīcībā esošā informācija.


Diena jau ir vēstījusi, ka, pretēji valstij pilnībā piederošu uzņēmumu vadītājiem, daļēji valstij piederošās airBaltic vadītājam B.Flikam ir izdevies izvairīties no algas samazinājuma. B.Flika alga, kuras lielumu viņš rūpīgi slēpis, ir Ls 14 000. Kopā ar bonusu par iepriekšējā gada rezultātiem tā 2007.gadā sasniedza vidēji Ls 29 000 mēnesī.

V.Dombrovskis gan intervijā plašāk nepaskaidroja, ko nozīmē B.Flika gatavība risināt šo jautājumu. Viņš tikai norādīja, ka airBaltic nav 100% valsts uzņēmums, tas ir uzņēmums, kurā ir ievērojama privātā kapitāla daļa, līdz ar to situācija varētu būt savādāka. "Bet, protams, algai būtu jāmainās arī atkarībā no ekonomiskās situācijas un uzņēmuma darbības rādītājiem," uzskata premjers.

Šogad tiek prognozēts, ka airBaltic beigs gadu ar peļņu, arī nākamgad tiek prognozēta peļņa. To parādot uzņēmuma pirmā pusgada darbības rādītāji.

(pievienotas pirmās trīs rindkopas)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas