Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Valdība precizēs lēmumu par Parex dalīšanu, LB un FKTK iebildumu dēļ

Valdība šodien sēdes slēgtajā daļā jau ceturto nedēļu pēc kārtas lems par Parex banku. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas valdība nekādus būtiskus lēmumus saistībā ar Parex sadalīšanu vai līguma ar konsultantu investīciju banku Nomura Ministru Kabinetā šodien neizskatīs. Valdības sēdē tiks precizēts iepriekšējā nedēļā pieņemtais lēmums par bankas restruktutizāciju.

Pēc zinošu avotu teiktā iebildumus par iepriekš pieņemto lēmumu paudusi Latvijas banka un Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK). Līdz ar to šodien abu institūciju iebildumus izskatīs un precizēs. Kādi tieši ir Latvijas bankas un FKTK iebildumi pagaidām nav publiski zināms, jo iepriekšējās valdības sēdes lēmuma protokols joprojām ir slepens.

Pec Dienas rīcībā esošās informācijas jautājums par līguma izmaiņām ar konsultantu Nomura par uzdevuma un samaksas maiņu vēl netiks skatīts, jo pagaidām pusēm nav izdevies vienoties par jaunajiem nosacījumiem. Pirms nedēļas par valdībā nolemto par izmaiņām līgumā ar Nomura, Parex valsts akciju turētājai Privatizācijas aģentūrai būtu jāvienojas līdz decembra sākumam. Pagaidām nav zināms, vai tas izdosies.

Valdība pirms nedēļas trešo reizi lemjot par Parex bankas restrukturizāciju izšķīrās ļaut sākt bankas sadalīšanu sliktajā un labajā bankā. Sliktajā bankā tiks nodalīti nekustamie īpašumi un aktīvi krievijā un NVS. Savukārt labajā – Parex pamatdarbība Latvijā un Baltijas valstīs, Šveicē un filiāles Vācijā un Skandināvijā. Restrukturizācijas plāns valdībā jāiesniedz līdz gada beigām.

Līgumu ar Nomura noslēdza martā, izmaiņas jāveic, jo līgums paredzēja, ka Nomura konsultē bankas pārdošanu, tomēr tā kā vairāki eksperti un arī pati Nomura atzina, ka nav intereses par Parex kā vienotas bankas pirkšanu, tika izlemts sākt bankas sadalīšanu. Ik mēnesi Nomura saņem ap 65 000 eiro. Līdz šim PA atmaksājusi rēķinus par laiku līdz 25.jūnijam, kopā samaksājot 150 875, 47 latu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas