Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Valdība stingrāk kontrolēs ārkārtas līdzekļu piešķiršanu

Valdība otrdien vienojās turpmāk stingrāk izvērtēt līdzekļu neparedzētiem gadījumiem piešķiršanu.

Lai veicinātu fiskālās disciplīnas ievērošanu un nodrošinātu līdzekļu neparedzētiem gadījumiem izlietošanu atbilstoši tam paredzētajam mērķim, ministriem līdz pieprasījuma par līdzekļu piešķiršanu no neparedzētiem gadījumiem iesniegšanai valdībā turpmāk būs precīzi jāizvērtē tā atbilstība likumā noteiktajām prasībām un kritērijiem. Tāpat valdībā, lemjot par līdzekļu piešķiršanu, būs vēl stingrāk jāizvērtē līdzekļu piešķiršanas pamatotība un nepieciešamība.

Valdība otrdien uzklausīja Finanšu ministrijas (FM) informatīvo ziņojumu par finanšu līdzekļu pieprasījumu un piešķiršanu ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

FM norāda, ka ministrijas vēršas ar pieprasījumu pēc līdzekļiem no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" tādos gadījumos, kad kādu svarīgu pasākumu īstenošanu nevar nodrošināt piešķirtā budžeta līdzekļu ietvaros.

Ziņojumā secināts, ka nebūtu lietderīgi noteikt pārāk konkrētus kritērijus, kādiem jāatbilst pieprasījumam, lai saņemtu līdzekļus no programmas neparedzētiem gadījumiem. Šādu gadījumu precīza atrunāšana palielinātu risku, ka daudzi pieprasījumi, kas pēc būtības būtu kvalificējami kā līdzekļi neparedzētiem gadījumiem, netiktu atbalstīti. Līdz ar to būtu jāsaglabā līdzšinējā kārtība, kad par līdzekļu piešķiršanu lemj, vadoties no katra individuālā pieprasījuma būtības, nozīmes, līdzekļu nepiešķiršanas sekām un vispārējās ekonomiskās situācijas valstī.

Līdz ar to FM uzskata, ka ministriem jānoteic līdz pieprasījuma par līdzekļu piešķiršanu no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" iesniegšanai valdībā precīzi izvērtēt tā atbilstību normatīvajos aktos noteiktajām prasībām un kritērijiem. Turklāt valdība, lemjot par līdzekļu piešķiršanu, vēl stingrāk izvērtēs līdzekļu piešķiršanas pamatotību un nepieciešamību nekā līdz šim.

Ņemot vērā valsts ekonomiskās situācijas izmaiņas, plānojot valsts budžetu kārtējam gadam, pēc FM uzskata, būtu jāizvērtē iespējas no 2013.gada budžeta likumā nepiemērot likuma pantos īpašo kārtību attiecībā uz līdzekļu neparedzētiem gadījumiem apropriāciju palielināšanu. Būtu jāpārskata arī citi normatīvie akti un plānošanas dokumenti, kur kā finansējuma avots norādīti līdzekļi neparedzētiem gadījumiem.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta komiteja 7.martā vienojās stingrāk kontrolēt līdzekļu neparedzētiem gadījumiem piešķiršanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas