Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Valdība, visticamāk, virzīs Purgailes kandidatūru apstiprināšanai Saeimā

Valdību veidojošās partijas Santas Purgailes kandidatūru Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vadītājas amatam otrdien valdībā, visticamāk, nolems virzīt apstiprināšanai Saeimā, tomēr koalīcijas partijas jautājuma vieglu izskatīšanu parlamentā nesola.

Partiju apvienības Jaunā vienotība pārstāvis Arvils Ašeradens pēc koalīciju veidojošo partiju sadarbības padomes sēdes žurnālistiem pastāstīja, ka jautājums par Purgailes kandidatūras virzīšanu FKTK vadītājas amatam valdībā tiks skatīts rīt, paužot cerību, ka tiks panākta vienošanās par viņas apstiprināšanu.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) priekšsēdētājs Raivis Dzintars pastāstīja, ka politiskais spēks ir ticies ar Purgaili. "Ar to patlaban pietiek, lai mēs dotu zināmu uzticības kredītu, lai ministri ļautu šim jautājumam virzīties tālāk, taču tas absolūti nenozīmē solījumu, ka Saeimas deputātiem būs tieši tāds pats balsojums," uzsvēra Dzintars, piebilstot, ka Purgaile jau ir tikusi brīdināta par politiskā spēka vēlmi ar viņu tikties atkārtoti, kad jautājums nonāks parlamentā.

"Diskusiju turpināsim un patlaban neliksim šķēršļus," solīja politiķis, uzsverot, ka parlamenta līmenī varētu būt citādākas diskusijas. Dzintars norādīja, ka politiķiem ir jāgūst pārliecība par to, ka amatā tiek izvēlēts labākais iespējamais kandidāts, kas spēs atbildēt uz visiem jautājumiem.

Arī partijas KPV LV Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs norādīja, ka partijai ir daudz jautājumu, uz kuriem varot atbildēt, tikai laikam ejot. "Redzam, ka rīt jautājums tiks skatīts valdībā. Mūsu ministri vēlreiz savstarpēji satiksies, bet mēs, līdzīgi kā pārējie, esam nogaidoši un cerīgi, ka FKTK vadība pildīs savus pienākumus nākotnē," teica politiķis.

Viņš uzsvēra, ka KPV LV viedoklis jautājumā par Purgailes kandidatūras tālāku virzīšanu ir, ka jādod ceļš nozares "kapitālā remonta veikšanai".

Partiju apvienības Attīstībai/Par! (AP) pārstāvis Mārtiņš Bondars pastāstīja, ka politiskā spēka ministri rīt "atbalstīs premjerministru Krišjāni Kariņu".

"Ņemot vērā, ka premjerministrs ir izteicis aicinājumu atbalstīt viņu, tā kā tas ir būtiski finanšu nozares attīstībai tuvākā nākotnē, tāpēc AP ministri rīt atbalstīs premjeru," teica Bondars, uzsverot, ka AP Saeimas frakcija vēlēsies atkārtoti tikties ar Purgaili, lai kliedētu līdz šim partijai esošās bažas.

Jaunās konservatīvās partijas Saeimas frakcijas vadītāja Juta Strīķe skaidroja, ka partijai ir atbalstoša pozīcija par Purgailes kandidatūru, gan neizslēdzot iespēju Purgaili atkārtoti aicināt uz sarunu frakcijā.

Jau vēstīts, ka Ministru kabinets otrdien, 8.oktobrī, plāno lemt par Purgailes virzīšanu FKTK priekšsēdētāja amatam.

Top komentāri

Simpātiska un ņipra
S
Tā dāma izskatās simpātiska un ņipra. Tādi cilvēki ierēdniecībai parasti nepatīk.
PARisti grib patirgoties
P
tādēļ viņi iebilst pret ātru apstiprināšanu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas