Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Valdības pastāvēšanai kritisks brīdis

Vienotības ministri nav gatavi trešdien valdības sēdē atbalstīt Finanšu ministrijas piedāvātās valsts nodokļu politikas pamatnostādnes, tās vērtējot kā sasteigtas un nepietiekami izstrādātas. Premjeram Mārim Kučinskim (ZZS) turpmākās rīcības plāns būšot skaidrāks trešdien pēc koalīcijas sēdes.

Neoficiāla informācija liecina, ka Vienotības frakcijas sēdē ar premjera piedalīšanos partijas ministri tikpat kā neko neesot sacījuši, aktīvākie taujātāji bijuši deputāti. Kučinskis pēc sēdes atzina, ka viņš būtu gatavs kādos jautājumos piekāpties, bet tad esot jābūt pārliecinātam, ka Vienotības mērķis patiešām ir strādāt valdībā un uzlabot nodokļu pamatnostādnes. "Es to tagad kaut kā nesaprotu," piebilda premjers. Viņš nepieļauj, ka varētu virzīt reformu tālāk, ja tai nav visu partneru atbalsta. "Vai nu ir koalīcija, vai nav koalīcijas," teica M. Kučinskis.

Savukārt Vienotības slēptais mērķis varētu būt saistīts ar centieniem nepieļaut, ka Finanšu ministrija par nodokļu reformu atbildību uzveļ Saeimai, iesniedzot tai līdz galam neizstrādātus projektus, liecina politiķu teiktais. Ja nodokļu likumus skatītu reizē ar budžeta projektu, tad valdībai ir jāuzņemas atbildība, un ir arī risks zaudēt Saeimas uzticību. Kamēr nav pilnīgu aprēķinu, esot arī bažas par to, kas notiks, ja paredzējumi par ekonomisko izaugsmi nepiepildīsies, jo kompensējošie mehānismi nav pārliecinoši. Pretrunīga esot arī informācija par neafišēto iespēju palielināt pievienotās vērtības nodokli kā vienu no Finanšu ministrijas rezerves variantiem, Dienai atzina Vienotības frakcijas vadītāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Kučinskis var rēķināties ar Nacionālās apvienības atbalstu, lai gan atlikto jautājumu vidū varētu būt arī vairāki tās priekšlikumi. NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš žurnālistiem sacīja, ka Vienotības pārstāvjiem bija iespēja strādāt premjera vadītajā darba grupā, tāpēc tās paziņojums nedaudz pārsteidzot. "Premjers ir neapskaužamā situācijā, jo viņš ir uzņēmies virzīt nodokļu reformu," atzina Bērziņš.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 3. maija, avīzē Diena!

Top komentāri

1.īpašuma nodoklis LV ir nenormāls!
1
Atbildēt1 0 Šodien, 6:42 Nepieciešams ietvert reformā arī nekustamā īpašuma nodokļa reformu, kuras ietvaros vai nu vispār atcelt īpašuma nodokli par mājokli un tam piekrītošo zemi (kā Igaunijā), vai arī padarīt to neatkarīgu no kadastrālās vērtības (kā Čehijā - 7 centi par kvadrātmetru zemes un 7 centi par kvadrātmetru ēkas).
kukū
k
Vienotība ir politisks līķis,un trūdu smaka izplatās pa visu Latviju!
3.Izņemt populistiskos murgus
3
Nepieciešams izņemt no projekta populistiskos murgus, ka ar diferencēta neapliekamā minimuma un pensionāru neapliekamā minimuma palīdzību var mazināt nevienlīdzību. Kaut ko tādu var uzrakstīt tikai ierēdnis, kurš pilnīgi nepārzina sociālo sfēru. Nevajag jaukt atalgojumu ar ienākumiem! Vienīgais nodokļu instruments ar ko var mazināt nevienlīdzību, ir atvieglojumi par apgādībā esošu personu. Pārējie ir populistiski murgi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas