Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Valsts finansējums mikroķirurģijai varētu beigties oktobrī

2009. gada oktobrī beigsies valsts finansējums neatliekamajai palīdzībai mikroķirurģijā, kā arī plānveida palīdzībai mikroķirurģijā bērniem, prognozē Latvijas Plastiskās un mikroķirurģijas centrs (LPMC). Tādejādi tiks apdraudēti tie pacienti, kuriem pēc smagām ķermeņa traumām būs nepieciešama neatliekama mikroķirurgu palīdzība, norāda centra pārstāve Lita Bernarde.

Realizējot valsts noteiktās prioritātes - neatliekamā mikroķirurģiskā palīdzība un plānveida mikroķirurģiskā palīdzība bērniem, LPMC ir aprēķinājis, ka pie pašreiz piešķirtā finansējuma un līdzšinējās pacientu plūsmas, Centrs savu saistību izpildi pret valsti var nodrošināt tikai līdz šī gada oktobrim. Ja pacientu plūsma, sakarā ar vairāku slimnīcu neatliekamās palīdzības dienestu likvidēšanu, pieaugs, finansējums var beigties vēl ātrāk.

Par spīti līdzekļu neesamībai, tā sauktajiem, subakūtajiem pacientiem - cilvēkiem ar osteomielītu, strutainām rokas infekcijām un nedzīstošām brūcēm pēc traumām, kam nepieciešama kaulu un mīksto audu rekonstrukcija - LPMC mediķi turpina ārstēt šīs grupas pacientus, apzinoties, ka valstī nav citas vietas, kur šie pacienti var saņemt palīdzību. Mediķi strādā nezinot, vai saņems samaksu par darbu.

"LPMC jau vēsturiski ir tā vieta, kurā nonāk cilvēki no visas Latvijas, kad citi mediķi vairs nespēj atrisināt problēmu - osteomielītu, nedzīstošas brūces. Mūsu pieredze, specifiskais mikroķirurģijas aprīkojums ļauj šiem cilvēkiem palīdzēt, tādēļ mēs turpinām un turpināsim ārstēt šos cilvēkus, lai gan viņi oficiāli neietilpst pacientu grupā, kam nepieciešama neatliekama palīdzība. Viņiem nav citu variantu.", saka dr.Jānis Krustiņš, LPMC valdes priekšsēdētājs.

LPMC ir vienīgā vieta Latvijā, kur 24 stundas diennaktī tiek nodrošināta akūta rekonstruktīvā un rokas ķirurģija - pirkstu un rokas replantācija, norautu ķermeņa daļu rekonstrukcija, smagu rokas traumu ārstēšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas