Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Valsts institūcijām pretrunīga informācija par informācijas sistēmu drošības pārraugiem, tāda nebija arī VID

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
alberts
a
Par to jau nav uztraukums.Uztraukums ir par to ,ka noplūda kantoristu pasu SEV sarūpetas aldziņas.Par pārejo pat "gailis nenodziedatu".
vecis
v
"deviņu gadu laikā, kopš VID noslēgts līgums ar datubāzes uzturētāju ["Exigen Services"], ne reizi nav novērtēta šīs kompānijas atbilstība" -------------- 9 gadi ir ilgs laiks, var pat iemācīties. Bet no valsts iepirkumiem IT sistēmu izstrādei redzams, ka simtus tūkstošu vērtus pasūtījumus dabūjušas firmeles, kurām pat savas mājaslapas nav!
Человек
Ч
Но ведь это же Латвия. "Государство". Такие и системы защиты! Точнее, их нет вообще!
dzeris - vietējais
d
Tas KONSTATĒTS tai laikā, kad ministrija bija Repšes pārraudzībā, NOTICIS tas tad, kad ministrija bija TP pārraudzībā, netēlo nu nezinīti, kurš putro jēdzienus un ir dezorientēts laikā.
WALA
W
es teiktu ka arī pusei tā saucamo informācijas sistēmu nemaz nav vajadzīgs drošības pārvaldnieks, jo šīs informācijas sistēmas nesatur konfidenciālu informāciju. Taču konsolidēt gan ir ko, un pie tam daudz un dikti - gandrīz katrai iestādei ir savas mājas lapu izstrādes, e-pats utml. Apšaubu ka tik ļoti atšķiras specifika, ka nevar izvietot uz vienotas platformas.
vietejais
v
Vērojasm arī dubultstandarts no preses un tautas. Ja Šlesera ministraijā tas būtu noticis, tad nav grūti iedomāties, kādas jezga saceltos. Bet tagad tas ir noticis jēlīšu vadītā ministijā jēlīšu saimniekošanas laikā, bet par Repšes atkāpšānos tā arī nav pat runas bijušās.
RAC team conclusion
R
Latvia? "No go"
dzeris
d
Jā, visdrīzāk viss beigsies, kā parasti Latvijā - ar jaunas birokrātijas radīšanu un kārtējo papīru kaudžu sarakstīšanu, kā arī, saprotams, ar naudas "apgūšanu". Vajadzīgs tikai viens elementārs likums - par visu atbild konkrēts cilvēks - iestādes vadītājs, pie kam atbild ar savu naudu, mantu, un pat brīvību, ja pārk'āpums nodarījis lielu ļaunumu, un būtu daudz vairāk kārtības, kā no simts citiem likumiem.
PV
P
Priek's kam riskus v'ert'et! Tos lai v'ert'e mu'l'ki. Dar'it'aji r'ikojas!
vietejais
v
viena valsts iestāde nevar tikt galā ar savām problēmām un tagad visās pārējās tiks ievesta sazin kāda birokrātija par nodokļu maksātāju naudu. Lai iet no amatiem prom VID vadība un finanšu ministrs, ja viņi nevarēja padarīt savu darbu, bet lai nekrauj birokrātiju citiem un neattaisno tos, ka ir vainīgi.
plakanais
p
Joprojām šie mudaki nav sapratuši - datu bāzu drošība nav IT speciālistu problēma! Un drošības pārvaldniekam nav obligāti jābūt hakerim vai IT maģistram. Tam ir jābūt cilvēkam, kurš spēj adekvāti novērtēt riskus. Visus riskus. tehnoloģiskie ir tikai daļa no tiem.
aivars
a
ģeniāla bāliņu un plūmiņu domāšana. tehniskas problēmas risināt ar normatīviem un atbildīgā nozīmēšanu. tā nebūs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas