Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Valsts prezidents aicina eirokomisāra amatam virzīt vislabāko

Valsts prezidents Valdis Zatlers nevēlas paust atbalstu nevienam no publiski nosauktajiem eirokomisāra amata kanidātiem un norāda, ka šī izvēle ir "premjera privilēģija".

Tā Zatlers sacīja piektdienas vakarā intervijā Latvijas televīzijas raidījumam "100.pants".

"Pirmkārt, tā noteikti ir premjera privilēģija nosaukt šo kandidātu. Šajā izvēlē, manuprāt, ļoti svarīgas ir divas lietas - kā šis kandidāts prezentēs Latviju ar tās diezgan sašķobījušos prestižu Eiropas Komisijā. Tātad, jo kompetentāks, jo valodas labāk zinošāks būs mūsu kandidāts, jo Latvijas tēls no tā iegūs," sacīja prezidents.

Viņš arī atgādināja, ka Latvijai ar iepriekšējā kandidāta izvirzīšanu ir rūgta pieredze: "Atcerēsimies - Kalniete [Sandra], Ūdre [Ingrīda] un Piebalgs [Andris]. Šis garais ceļš uz komisāru, nu nebija tas labākais. Šobrīd, kad mēs paši brīžiem neticam sev, ir būtiski, lai mēs ne tikai politiķi, bet arī žurnālisti un katrs iedzīvotājs saprastu, ka šī ir vislabākā izvēle Latvijai, darīs godu Latvijai un cīnīsies par mūsu interesēm".

"Galvenais ievērot kritērijus, bet es domāju, viennozīmīgi, tā ir premjera izvēle un premjera atbildība," rezumēja Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas