Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Veic atkārtotu ugunsdrošības pārbaudi Rīgas zooloģiskajā dārzā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti pēc atkārtotas ugunsdrošības pārbaudes Rīgas zooloģiskajā dārzā konstatējuši niecīgus pārkāpumus, tomēr īpašu uzmanību aicina pievērst elektroinstalācijai un elektriskajiem sildītājiem.

Inga Vetere, VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece skaidro, ka izvērtējot ugunsdrošības stāvokli tika ņemts vērā tas, ka objektā izmitināti dzīvnieki, kuri ir ieslēgti telpās un katrs ugunsgrēks var radīt traģiskas sekas.

VUGD Rīgas reģiona pārvalde rekomendēja īpašu uzmanību pievērst elektroinstalācijai un elektriskajiem sildītājiem, to pieslēgšanas armatūrai un slodzes atbilstībai, izvērtēt sildierīču kontaktligzdas, kalibrēt drošinātāju kūstošos ielikņus, kā arī iekārtot jaunas dzīvnieku izmitināšanas vietas no nedegošiem materiāliem.

Zoodārza vadība līdz ugunsdrošības pārbaudei pēc pašu iniciatīvas bija uzstādījusi signalizācijas divās dzīvnieku novietnēs.

Jau ziņots, ka traģiskā ugunsgrēkā šā gada 7.janvārī nodega viena no dzīvnieku mītnēm un sadega septiņi dzīvnieki - trīs zebras, trīs strausi un dižantilope. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas