Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Vējonis: jāpastiprina bagāto pašvaldību uzraudzība

“No ministrijas puses jāpastiprina visu pašvaldību uzraudzība, lai neatkārtojas Ādažu gadījums, kad vienu no bagātākajām pašvaldībām noved līdz bankrotam,” intervijā _Dienai _saka vides un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS). 

“Arī Jūrmalā iepriekš ir tikušas konstatētas klaji nesaimnieciskas darbības ar zemju nomu. Katrā gadījumā ir ļoti rūpīgi jāvērtē pašvaldības vadības atbildība un, ja par nelikumībām ir atbildīgs viss deputātu kopums, tad jāvēršas pret viņiem, atlaižot. Lai lēmumu pieņemtu, jābūt sīkai pārkāpumu juridiskai analīzei, bet Ādažiem un Jūrmalai jābūt zem lielas lupas,” viņš norāda. 

Savukārt, atbildot uz jautājumu, kāda ir viņa nostāja par novadu reformu, kam ZZS savulaik pretojās, R. Vējonis saka: “ZZS pretojās pret piespiedu pašvaldību apvienošanu, kas noveda pie tā, ka, piemēram, Roja un Mērsrags politiķu ambīciju dēļ ir atdalījušās. Tam procesam bija jābūt brīvprātīgam, bet šobrīd reforma ir pabeigta, vēlēšanas ir notikušas un novadiem ir jāturpina strādāt. Laiks pierādīs, ka tās pašvaldības, kam ir mazāks iedzīvotāju skaits, pašas nonāks pie secinājuma, ka ir nepieciešams pievienoties spēcīgākam novadam.”

Visu interviju lasiet laikraksta Diena piektdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas