Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Vējonis vaino Dombrovski atkritumu apsaimniekošanas likuma kavēšanā

Vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) nosoda premjera Valda Dombrovska (JL) rīcību, jau vairākkārt kavējot atkritumu apsaimniekošanas likuma pieņemšanu. Tas ir teikts ministra izplatītajā paziņojumā.

Ministrs šādu rīcību uzskata par kaitīgu valstij. «Lai arī Vides ministrijas sagatavotais likumprojekts ir akceptēts gan Valsts kancelejā, gan Ministru kabineta komitejā, tomēr Dombrovskis bez jebkādas argumentācijas vairākkārt neiekļauj šo likumprojektu izskatīšanai Ministru kabineta darba kārtībā,» teikts paziņojumā.

R.Vējonis uzsver, ka jaunajā likumā precizētas definīcijas, lai nepārprotami saprotams, kam ir jāiesaistās atkritumu apsaimniekošanā un kas ir jādara, tāpat noteikti visu procesā iesaistīto pušu pienākumi un atbildība, kā arī precizēta pašvaldību loma procesā, kas sekmēs efektīvāku likuma praktisko piemērošanu. Līdz šā gada decembrim normatīvajos aktos jāiestrādā jaunas prasības, ko nosaka jaunā Eiropas Savienības direktīva par atkritumiem.

Neapstiprinot šo likumprojektu, ir liels risks, ka Latvija nepaspēs laikus pārņemt direktīvas prasības, par ko Eiropas Komisija pret Latviju var sākt pārkāpuma procedūru, uzskata ministrs. Sociālajā tīklā twitter R.Vējonis ierakstījis: «Atkal koalīcijas padomē MK darba kārtībā neielika Atkritumu likumu. Laikam JL un PS sponsori neatļauj likumu izskatīt, kaut viss ir saskaņots.»

Jau ziņots, ka vairāki ietekmīgi atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumi ir izteikuši neapmierinātību ar likuma normām, kas paredz pašvalību tiesības savā teritorijā rīkot konkursu un noteikt vienu apsaimniekotāju, laužot līgumus ar pārējiem, no kuriem vairākiem līgumi noslēgti līdz pat 2020.gadam. Apsaimniekotāji arī iebilst, ka pašvaldība konkursus rīkos uz termiņu līdz pieciem gadiem, kas nestimulēs ilgtermiņa ieguldījumus atkritumu saimniecībā. Vides ministrija šos apgalvojumus līdz šim nav ņēmusi vērā.

Premjers V.Dombrovskis šodien nav iepazinies ar R.Vējoņa paziņojumu, jo gatavojas vizītei Oslo, tāpēc viņa viedokli Diena.lv neizdevās noskaidrot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas