Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Vēlēšanās piedalījušies 78% balstiesīgo cietumnieku

Sestdien notikušajās 10.Saeimas vēlēšanās kopumā nobalsojuši 3679 ieslodzītie no 12 dažādiem Latvijas cietumiem, aģentūra LETA uzzināja Ieslodzījuma vietu pārvaldē (IeVP).

Pēc pēdējās informācijas vēlēšanās varēja piedalīties 4726 no kopumā aptuveni 7000 ieslodzīto. Tādējādi secināms, ka šīs pilsoņa tiesības ir izmantojuši gandrīz 78% balsstiesīgo cietumnieku. Pēc sākotnējās informācijas, vēlēšanas cietumos noritējušas bez starpgadījumiem. Arī novērotāji nekādus nopietnus pārkāpumus nav konstatējuši, aģentūra LETA uzzināja IeVP.

Kā ziņots, uzraudzīt 10.Saeimas vēlēšanu norisi cietumos bija ieradušies gan starptautiskie novērotāji, gan pārstāvji no Tiesībsarga biroja. Pats tiesībsargs Romāns Apsītis vēlēšanu norisi vēroja Jelgavas cietumā. LETA jau ziņoja, ka šīs bija pirmās Saeimas vēlēšanas, kurās varēja piedalīties arī ieslodzītie.

Saeimas vēlēšanu likuma norma, kas noteica ierobežojumus vēlēt personām, kuras izcieš sodu brīvības atņemšanas vietās, ar 2003.gada 5.marta Satversmes tiesas spriedumu tika atzīta par neatbilstošu valsts pamatlikumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas