Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Vešņakovs: No jaunās valdības atkarīgs, vai Latvijas un Krievijas attiecības attīstīsies vai tiks bremzētas

No jaunās Latvijas valdības ir atkarīgs, vai Latvijas un Krievijas attiecības turpmāk attīstīsies vai tiks bremzētas, intervijā Latvijas Televīzijai atzina Krievijas vēstnieks Aleksandrs Vešņakovs.

Vešņakovs, vērtējot 11.Saeimas vēlēšanu rezultātus, norādīja, ka Krievija ciena Latvijas tautas izvēli, un tagad politiķiem ir jāizveido tāda valdība, ar kādu cerības saista Latvijas tauta.

"Ja es teiktu, ka nesekoju valdības veidošanas gaitai, jūs neticētu un pareizi izdarītu. Ikviens vēstnieks no jebkuras valsts, kas ir šeit akreditēts, patlaban ar lielu uzmanību seko politiskajiem procesiem Latvijā. Protams, arī Krievija pievērš tam lielu uzmanību," atzina Vešņakovs.

"Ko grib Krievija? Krievija girb, lai tās konstruktīvās attiecības, kādas Krievijai ir ar Latviju, noteikti saglabātos. Es atceros vārdus, kas man palika sirdī, vārdus, kurus pērn teica prezidents Zatlers vizītes laikā Krievijā. Viņš sacīja, ka tas ir Latvijas un Krievijas attiecību jaunais sākums. No tā, kāda būs jaunā valdība, protams, ir atkarīgs, vai notiks attiecību attīstība vai bremzēšana," atzina vēstnieks.

Uz jautājumu, vai ar to var saprast, ka Krievija vairāk sliecas par labu Saskaņas centra (SC) dalībai koalīcijai, Vešņakovs atbildēja: "Es nosliecos, lai Latvijas valdības darbā būtu pragmatisms, kas veicinātu mūsu attiecību saglabāšanu. To attiecību, kādas mums ir pēdējā laikā."

Savukārt uz jautājumu, vai pēc SC līdera Nila Ušakova izteicieniem, ka Latvija bijusi okupēta, bet okupantu Latvijā nav, ir mainījusies Krievijas attieksme pret SC, vēstnieks atbildēja: "Esošais Latvijas Valsts prezidents teica ļoti pareizi - ļausim mūsu starpvalstu komisijai nopietni un profesionāli nodarboties ar šo jautājumu. Es ceru, ka pirmā vēsturnieku komisijas sēde, kas notiks 14.novembrī, atvērs jaunu lappusi šajā jautājumā."

Arī ASV vēstniece Džūdita Gārbere televīzijai atzinusi, ka vēstniecība seko līdzi notikumiem Latvijā, jo Latvija ir svarīga stratēģiskā partnere. "Mums ir svarīgi, kas notiek Latvijā. Mēs noteikti strādāsim ar jebkuru valdību, kas pēc partiju sarunām tiks izveidota," apliecināja diplomāte. Vērtējot vēlēšanu uzvarētājus - apvienību "Saskaņas centrs" -, vēstniece sacīja: "Patlaban ASV un Latvijas attiecības ir stipras, un tagad mēs esam gatavi strādāt arī ar Saskaņas centru daudzos jautājumos."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas