Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

VID: atklājot kontrabandas tabaku, novērsts kaitējums budžetam divu miljonu apmērā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde pagājušajā nedēļā, pārbaudot informāciju par iespējamu kontrabandas akcīzes preču uzglabāšanu, kāda uzņēmuma teritorijā Rēzeknē atklājusi vairāk nekā 18 tonnas tabakas un lielu apjomu cigarešu ražošanai paredzētu priekšmetu bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem.

VID speciālisti uzskata, ka no atrastā tabakas apjoma un cigarešu ražošanai izmantojamo priekšmetu apjoma būtu iespējams izgatavot 26 līdz 35 miljonus cigarešu, atkarībā no tabakai pievienojamā piejaukuma apmēra. Tik lielu daudzumu cigarešu ir iespējams ietilpināt aptuveni divās lielās kravas mašīnās. Šo cigarešu nelegāla realizācija varētu valsts budžetam nodarīt kaitējumu 1,5 līdz divu miljonu latu apmērā, norāda VID.

Atklātā 18 240 kilogramus smagā tabakas krava bija sapakota 152 kartona kastēs. Teritorijā atradās arī piecas paletes jeb 45 kartona kastes ar cigarešu filtriem, 11 paletes ar kartona kastu sagatavēm, četras paletes ar 312 ruļļiem folijas, viena palete ar 205 metāla tabakas griežamajiem nažiem, kā arī viena palete ar iekārtu daļām, kas liecina par to, ka no tabakas bija paredzēts izgatavot cigaretes.

Blakus minētajām precēm atradās arī divas paletes jeb 80 kastes ar datoru procesoru korpusiem, ko, iespējams, vēlāk bija paredzēts izmantot kā slēpni, transportējot izgatavotās cigaretes. VID speciālisti uzskata, ka lielāko daļu cigarešu bija paredzēts slēptā veidā izvest ārpus Latvijas teritorijas.

Uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 19.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā. Uzņēmuma teritorijā atklātās preces tika nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai. Plašāka informācija patlaban netiek sniegta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas