Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

VID lūdz sākt kriminālvajāšanu pret 15 personām par 160 000 latu legalizāciju

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policijas pārvalde lūdz uzsākt kriminālvajāšanu pret 15 personām par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu naudas līdzekļu legalizāciju teju 160 000 latu apmērā, portālu _Diena.lv _informēja VID Sabiedrisko attiecību daļa.

Kriminālprocesa ietvaros veikto kratīšanu laikā izņemtie naudas līdzekļi - 72 675 eiro un 9 830 lati, ir atzīti par noziedzīgi iegūtiem un ieskaitīti valsts budžetā, skaidroja VID.

Kriminālprocess par noziedzīga grupējuma darbību tika uzsākts 2009.gada 15.janvārī. Noziedzīgais grupējums 2008.gadā, izmantojot vairāku uzņēmumu rekvizītus un banku kontus, mākslīgi veidoja uzņēmumu savstarpējas darījumu shēmas ar mērķi nemaksāt valsts budžetā pievienotās vērtības nodokli (PVN) un legalizēt finanšu līdzekļus lielā apmērā.

VID pārstāvji uzsvēra, noziedzīgās shēmas darbības īstenošanā tika izveidoti vairāki fiktīvi uzņēmumi, kas sešiem reāliem uzņēmumiem jeb klientiem it kā sniedza pakalpojumus celtniecības nozarē. Pirmstiesas izmeklēšanas laikā izdevās noskaidrot, ka noziedzīgais grupējums izmantoja "naudas atmazgāšanas" shēmu, kad ar PVN apliekamu darījumu dokumenti tiek noformēti par faktiski nenotikušiem darījumiem, tālāk par šiem darījumiem veicot apmaksu "fiktīvi" dibinātiem uzņēmumiem, lai nauda nonāktu grupējuma rīcībā.

Kopumā noziedzīgais grupējums, deklarējot darījumus ar fiktīviem uzņēmumiem, lai izvairītos no pievienotās vērtības nodokļu nomaksas un legalizējot noziedzīgi iegūtus līdzekļus, valstij radījis zaudējumus 159 537 latu apmērā.

Jau ziņots, ka kriminālprocesa ietvaros 2009.gada 15.janvārī Rīgā un Madonā tika veiktas 17 kratīšanas iesaistīto personu dzīves vietās un automašīnās, kuru laikā tika izņemti gan fiktīvu uzņēmumu grāmatvedības dokumenti, banku dokumenti, kodu kalkulatori, kodu kartes, zīmogi, divas gāzes pistoles un viens nereģistrēts šaujamierocis bez attiecīgās atļaujas, kā arī, skaidra nauda 72 675 eiro un 9830 latu apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas