Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

VID no Flika gaida ienākumu deklarācijas par pēdējiem trim gadiem

Lai gan līdzšinējais Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") valdes priekšsēdētājs Bertolts Fliks Valsts ieņēmumu dienestā (VID) pērnā gada nogalē iesniedza valsts amatpersonas deklarāciju, beidzot pildīt amata pienākumus kompānijas valdē, VID no viņa gaida arī ikgadējās deklarācijas par 2007., 2008., un 2009.gadu.

VID arī joprojām no Flika nav saņēmis lidsabiedrības valdes locekļu sarakstu, ko viņam uzlikts par pienākumu iesniegt saskaņā ar pērn pieņemto Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, aģentūru LETA informēja Ieņēmumu dienesta Komunikācijas nodaļā.

Tā kā Fliks valsts amatpersonu sarakstu VID nav iesniedzis, tad nav zināms, kuriem "airBaltic" strādājošajiem ir noteikts šis statuss, līdz ar to Fliks ir vienīgais no lidsabiedrības valdes, kurš iesniedzis VID deklarāciju.

VID skaidro, ka jau ilgstoši sarakstās ar Fliku, kurš vienu brīdi paudis gatavību apstrīdēt VID vēstuli, kurā viņam norādīts uz pienākumu iesniegt valsts amatpersonu sarakstu, taču beigu beigās strīdnieki nonākuši pie kopsaucēja, ka VID vēstule nav administratīvs akts, ko varētu apstrīdēt.

Līdz ar to VID šobrīd turpinot gaidīt no Flika "airBaltic" amatpersonu sarakstus un arī viņa paša valsts amatpersonas deklarācijas par laika periodu, kurā viņš bija lidsabiedrības valdes pārstāvis.

LETA jau ziņoja, ka lidsbiedrībā pērnā gada nogalē tika veikta korporatīvās pārvaldības reorganizācija un nolemts, ka "airBaltic" valdes locekļi turpmāk pildīs tikai vadības izpildu funkcijas. Līdzšinējais lidsabiedrības valdes priekšsēdētājs Fliks tādejādi ieņem prezidenta un izpilddirektora amatu.

"airBaltic" valdes loceklis Mārtiņš Antonovičs strādās finanšu direktora amatā, Laila Odiņa - operāciju vadības direktores amatā, Tero Taskila - komercdirektora amatā.

Fliks VID decembra beigās VID iesniedza valsts amatpersonas deklarāciju, beidzot pildīt pienākumus kompānijas valdē.

Kopā ar deklarāciju viņš VID iesniedza nevis kompānijas amatpersonu sarakstu, kam jāiesniedz valsts amatpersonas deklarācijas, bet gan pavadvēstuli, kurā norādīja, ka ar 23.decembri darbu beiguši visi "airBaltic" valdes locekļi.

LETA jau ziņoja, ka pēc Administratīvās apgabaltiesas sprieduma Flika un VID strīdā par jaunieceltu valdes locekļu nedeklarēšanu VID pieprasīja lidsabiedrības vadītājam iesniegt valsts amatpersonu sarakstu grozījumus par akciju sabiedrības valdes locekļiem par periodu no 2006.gada 15.maija un attiecīgi no šī laika pieprasīja valdes locekļiem, kā arī Flikam, kurš ir lidsabiedrības valdē, iesniegt valsts amatpersonu deklarācijas.

Fliks iepriekš paziņoja, ka neiesniegs deklarāciju VID, bet gan iesniegs valsts amatpersonu sarakstu.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš skaidroja Fliks, lidsabiedrība ir saņēmusi "tiesas lēmumu tikai par to, ka man jāiesniedz "airBaltic" amatpersonu saraksts. To arī darīsim, bet tiesas lēmuma par amatpersonas statusu vēl nav", savu izpratni iepriekš deklarēja Fliks.

Kā deklarācijā norādījis Fliks, viņa alga par darbu lidsabiedrībā pērn bijusi 240 000 latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas