Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Vidzemes partija ierosina ES fondu naudu kvotēt reģioniem

Vidzemes partijas valde nosūtījusi savus ierosinājumus Nacionālās attīstības plānam (NAP), kuru pamatdoma ir , ka visi Eiropas Savienības (ES) fondu līdzekļi būtu jākvotē pa reģioniem un lēmumu pieņemšanā par ES fondu piešķiršanu iesaistīt plānošanas reģionu padomes, portālu Diena.lv informēja Vidzemes partijas pārstāvis Vents Armands Krauklis.

Vidzemes partijas valde arī ierosina izveidot valstij piederošu Attīstības banku ar filiālēm visā Latvijā, kurā koncentrēt ne vien ražošanas, citas uzņēmējdarbības atbalsta programmas, bet arī pašvaldību projektu un demogrāfiskās situācijas uzlabošanas aktivitāšu programmas.

Jau ziņots, ka 14.augustā Ministru kabinets atbalstīja Pārresoru koordinācijas centra izstrādātā NAP pirmo redakciju.

NAP vadmotīvs ir "Ekonomikas izrāviens", kuram pakārtotas trīs prioritātes - "Tautas saimniecības izaugsme", "Cilvēka drošumspēja" un "Izaugsmi atbalstošas teritorijas". Nākamo septiņu gadu laikā tiks akcentēts atbalsts eksportspējīgiem un augstražīgiem uzņēmumiem gan ražošanas, gan pakalpojumu jomā, tādējādi radot pamatus un pietiekamus ienākumus arī pārējo jomu attīstībai.

Liela uzmanība plānā ir pievērsta cilvēku kompetenču attīstībai, dodot iespēju kāpināt katra personīgo konkurētspēju darba tirgū, kā arī ieguldījumiem zinātnē un pētniecībā. Reģionu attīstībā galvenais fokuss ir uz vietējās uzņēmējdarbības atbalstu, kā arī infrastruktūras attīstību pakalpojumu pieejamībai.

NAP sākotnējo redakciju pēc tās apstiprināšanas valdībā nodeva mēnesi ilgai sabiedriskai apspriešanai, kuras laikā ikviens iedzīvotājs un nevalstiskā organizācija varēja sniegt savus priekšlikumus dokumenta uzlabošanai.

NAP ir galvenais vidēja termiņa attīstības plānošanas dokuments Latvijā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas