Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Vienotību turpinās vadīt Āboltiņa

Sestdien partijas Vienotība kongresā par Vienotības priekšsēdētāju ievēlēta partijas līdzšinējā priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, savukārt Vienotības domes priekšsēdētāja amatā ievēlēta Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete, portālu Diena.lv informēja partijas pārstāve Laila Timrota.

Fotogalerija: Vienotības kongress Tukumā

Domes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus kongresa delegāti uzticējuši veikt Aizsardzības ministrijas parlamentārajam sekretāram un Rīgas Stradiņa universitātes lektoram Veiko Spolītim.

Āboltiņa Vienotības priekšsēdētājas amatā ievēlēta ar 338 delegātu balsīm. Par Kalnieti nobalsoja 384 delegāti, savukārt par Spolīti 387 delegāti no 388.

"Es vēlētos redzēt Vienotību kā jauna tipa organizāciju, kas iederētos jaunajā politiskajā situācijā Latvijā. Vēl vairāk - es vēlētos, lai Vienotība kļūtu par to spēku, kas turpinātu mainīt situāciju un būtu pārmaiņu virzītāja. Lai mēs to spētu īstenot un turpināt arī nākotnē, mums jau tagad ir jāsāk par to domāt un jāveido partija, pielāgojot to kā instrumentu, kas vislabāk spētu pildīt šos uzdevumus," uzrunājot kongresa pārstāvjus, uzsvēra Vienotības priekšsēdētāja.

"Atvērtība ir bijusi pamatā Vienotības idejai. Un arī šobrīd, domājot par partijas attīstību nākamā gada un trīs gadu periodā, mums ir jāsaglabā saikne ar pilsonisko sabiedrību, jāturpina meklēt jaunu ideju, jaunu iespēju nesēji, jauni partijas biedri. Tieši šis ir vispiemērotākais brīdis, lai mēs izmantotu sasniegto un sāktu darbu jaunā līmenī," norādīja Āboltiņa.

"Mūsu spēks ir viedokļu daudzveidībā, diskusijās, atvērtībā jaunām idejām, modernā komunikācijā – gan savstarpēji, gan ar sabiedrību kopumā. Es aicinu šīs moderna partijas darba prakses un instrumentus izkopt un attīstīt, pārņemot labāko praksi no mūsu partnerpartijām Eiropā," kongresā norādīja Kalniete.

Apstiprināta domes priekšsēdētāja amatā, Kalniete apņēmās partijas domi padarīt par patiesu politisku un saturisku diskusiju vietu, par forumu, kurā partija apspriež un kaļ nākotnes plānus, par ietvaru visu līmeņu un novadu partijas biedru savstarpējās sapratnes, sadarbības un kopīgas identitātes veidošanai.

Kā iepriekš ziņots, sestdien Tukumā norisinās partijas Vienotība kongress.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas