Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vīķe-Freiberga: Damokla zobens joprojām karājas, tikai - cik stiprā matā

Bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga zina, ka daži cilvēki, virs kuriem karājas viņas savulaik piesauktais Damokla zobens, rudenī kandidēs uz Saeimas vēlēšanām, un tas zobens «nav pazudis», jautājums esot – cik stingrs ir tas mats, kurā šis zobens karājas.

LTV Panorāmā svētdien V.Vīķe-Freiberga intervijā teica, ka no Damokla zobena dažs «ir ticis skarts tiešā vai netiešā veidā. Tas nav pazudis, bet, cik stingrs ir tas mats, kurā tas karājas, atkarīgs no juridiskās sistēmas, kas ir [Latvijā] apsūdzētajam draudzīga. Prokuratūrai, izvirzot apsūdzību, jānāk ar ūdensdrošiem pierādījumiem».

Bijusī prezidente arī ļoti pārliecinoši apelēja pie Latvijas pilsoņiem, norādot, ka valsts nozagšanā nav runa par sīknaudu, bet «te ir runa par milzīgām naudas summām, (..) kam būtu vajadzējis nonākt valsts kasē, lai uzbūvētu skolas, slimnīcas, kas pilsoņiem būtu vajadzīgs. (..) Tie ir ļoti veiklā veidā ar profesionāli augstas raudzes palīdzību nozagti valstij, nobēdzināti, bet to pierādīt tā, lai mūsu latviešu tiesās varētu novest pie notiesājoša sprieduma, būs diemžēl ļoti grūti».

Turklāt tie cilvēki, kas to darījuši, diemžēl kandidēs arī rudenī gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, LTV raidījumā teica V.Vīķe-Freiberga.

Viņai bijis arī parsteigums, ka uz Saeimas vēlēšanām Par labu Latviju! sarakstā kandidēs eksprezidents Guntis Ulmanis. V.Vīķe-Freiberga bija nopratusi, ka viņš paliks neitrāls, bet tagad redz, ka ir anagžējies. Vaicāta, ko viņa saprot ar vārdu «angažējies», eksprezidente atbild – vienus slavēt, be pretiniekus pelt.

Tomēr demokrātijā, viņasprāt, ir jārespektē G.Ulmaņa viedoklis un izvēle. Turklāt, cik viņai zināms, G.Ulmaņa draudzība ar Andri Šķēli, vienu no Par labu Latviju! veidotājiem, ir bijusi gadu garumā.

Savukārt par Ventspils mēra Aivara Lemberga popularitāti, ko rāda pēdējo mēnešu aptauju reitingi, V.Vīķe-Freiberga brīnās par firmām, kas veic šīs aptaujas, jo viņas aprindās par A.Lembergu sajūsmu nemana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas