Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Vīķe-Freiberga priekšvēlēšanu laikā iesaka nebūt lētticīgiem

«Nevajag ticēt katram apgalvojumam un katram solījumam. Es domāju, ka, kļūstot lētticīgiem, mēs ļaujam citiem ar sevi manipulēt. Ja mēs esam kritiski domājoši, izmantojam savu veselo saprātu, tad ne uz kādām makšķerēm mūs nevar noķert,» tā pirmdien _Kopas _domubiedru interneta lapā publicētajā intervijā uz jautājumu, no kā sabiedrībai priekšvēlēšanu laikā vajadzētu uzmanīties, saka eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Viņa ļaudīm atgādina arī populārākos politiķu un reklāmistu stiķus - «spēlēt uz to, no kā cilvēkiem ir bailes, solīt nereālas lietas, kur katrs, ja reāli padomā, saprot, ka nez vai tas ir iespējams, vismaz ne tādā laika sprīdī, kā tas tiek solīts».

Tomēr V.Vīķe-Freiberga norāda, ka no politiķiem ir jāgaida reālus solījumus, jo, «ja neko nesola, tad atkal ir slikti, tā kā te ir gan no solītājiem, gan no tiem, kas solījumus klausās, jābūt ne mazāk, ne vairāk kā veselajam saprātam».

Eksprezidente arī uzksta, ka cilvēkiem nevajag nenovērtēt savas spējas atpazīt politiķu melus: «Dažiem cilvēkiem ir lielāks talants melus atpazīt, citiem mazāks, bet pēc manas pārliecības, visiem ir iedzimtas spējas klajus melus tomēr saskatīt.»

Vaicāta, kādu Latviju viņa gribētu redzēt pēc 10 gadiem, V.Vīķe-Freiberga atbild: «Es gribētu redzēt tādu Latviju, kas beidzot visās statistikās izkļūst no pēdējās vietas Eiropas Savienībā. Man tas personīgi pietiekami sāp, mums ir par daudz tādu rādītāju, kuros mēs esam paši sliktākie vai varbūt vēl Albānija un Rumānija kaut kur ir par mums sliktāki.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas